Ziua de naștere este cea mai importantă pentru mulți dintre noi. Este ziua în care primim dovezi de afecțiune de la cei dragi, cadouri și urări de bine. Există, totuși, câteva lucruri pe care nu e bine să le facem.

mamaplus

Superstițiile despre ziua de naștere sunt nenumărate: 

1. Se spune că nu e bine să ne-o celebrăm în avans, pentru că acest obicei aduce mult ghinion. Bătrânii spun că persoanele care își țin ziua înainte sau după data în care s-au născut vor avea parte numai de necazuri.

2. Nu pune pe tort mai multe sau mai puține lumânări față de vârsta reală pe care o ai, chiar dacă vrei să îi păcălești pe ceilalți. Acest obicei este de asemenea aducător de ghinioane.

3. Nu îți face singur tortul de ziua ta. Dacă observi că nu se coace, în anul următor vei trece prin multe necazuri, mai spun ezoteriștii. Bătrânele de la țară spun că persoanele care își fac singure tortul vor vedea cum acesta se va transforma în colivă, în curând.

4. Nu răspunde urărilor de „La mulți ani" dacă ele sunt făcute înainte de ora la care te-ai născut. Urările făcute în avans sunt comparate în unele culturi cu blestemele.

5. Se spune că persoanele care își petrec ziua de naștere în singurătate ori fără să se gândească la ea, riscă să se îmbolnăvească până la următoarea aniversare.

Sursa