Cel mai mare studiu din toate timpurile, cu privire la dezvoltarea copilului, arată că să fii un părinte bun este mai simplu decât crezi.

mamaplus

După al Doilea Război Mondial, oamenii de știință din Marea Britanie au început ceea ce a devenit o acțiune cu adevărat uriașă.

Ce spun 70 de ani de date despre cum să fii un părinte bun?

Prima ei idee de bază este cea mai puțin șocantă, dar și cea mai deprimantă: dacă este posibil, încercați să nu fiți săraci. Așa cum aproape toți se așteaptau, copiii născuți în familii dezavantajate ajung, în medie, să se descurce mai puțin bine după orice unitate de măsură.

Problema, desigur, este că nu ne putem alege părinții. Unii dintre noi căștiga la ceea ce investitorul miliardar Warren Buffett a numit "loteria ovariană", iar alții nu. Și dacă asta ar fi fost totul, lumea ar fi fost insuportabil de trista. Dar, din fericire, studiile de cohorta dezvăluie un alt adevăr profund.

"Stilul de parenting contează", declară Helen Pearson.

Comparând copiii născuți în circumstanțe tulburi similare și apoi urmărindu-i să vadă care dintre ei au învins soarta, cercetătorii încep să urmărească ce comportamente parentale au cel mai mare impact atunci când vine vorba de promovarea succesului și prosperitatea copiilor. Iată vestea fericită - majoritatea comportamentelor parentale sunt în întregime la îndemăna oricărui părinte, indiferent de mijloacele lor financiare.

A fi un părinte bun este mai simplu decât crezi

Helen Pearson continuă să enumere o serie de comportamente parentale pe care studiile le-au asociat cu rezultate îmbunătățite chiar și pentru copiii cu risc.

Oamenii de știință nu pot spune 100% că aceste intervenții generează rezultate mai bune.

Vorbește cu copilul tău și ascultă-l;
Fă clar faptul că ai ambiții pentru viitorul lui;
Fii cald emoțional;
Învață-l literele și numerele;
Mergeți împreună în excursii;
Citește-i zilnic (și încurajează-l să citească de plăcere);
Menține o oră de culcare regulată.
Stai puțin, ai putea să zici, toate lucrurile astea sunt absolut evidente! 

Acum tot ceea ce trebuie să faci este să pui în practică ceea ce știi deja.