Deseori, părinții postează fotografii cu picii din vacanță, fără a-și da seama că își expun copiii la pericol. Săptămânal, poliția depistează imagini prelucrate grafic, încărcate de pedofili pe site-uri specializate.

mamaplus

Potrivit oamenilor legii, din cauza că sunt îmbrăcați sumar, copiii devin mai ușor victimele infracțiunilor. Fotografiile pot fi preluate cu ușurință de pe rețele și, după ce sunt prelucrate, sunt utilizate în scopuri meschine.

În ultimul timp, de acest fenomen sunt afectați chiar și copiii de vârstă preșcolară.
Iar, în toate situațiile, răspunderea pentru plasarea fotografiilor cu caracter intim, o poartă părinții, care riscă amenzi până la 750 de lei.

Experții spun că fotografiile postate cu intenții bune pot afecta și viața de adult a copiilor. Atunci când aceștia cresc și descoperă pozele pe site-uri porno, de exemplu.

Pe parcursul anului curent poliția a pornit 6 cauze penale, în care figurează 14 victime minore, care au suferit de pe urma infracțiunilor online. De fapt, numărul acestora ar fi mult mai mare, spun oamenii legii, însă majoritatea preferă să nu apeleze la poliție.

Centrul La Strada, de pildă, oferă asistență în 30 de cazuri de abuz sexual, comis în mediul online. În acest sens, a fost lansată o platformă online pentru asistență gratuită – siguronline.md și numărul de încredere 022 116 111.

Sursa: tv8.md