Pentru a menține departe de familia ta noul tip de virus COVID-19, în această perioadă este recomandat să dezinfectezi frecvent anumite obiecte din casă pe care le folosești constant.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă dezinfectarea următoarelor obiecte din casă cât mai frecvent:

Telefonul mobil

Atingem telefonul mobil de mai multe ori pe parcursul unei zile, de aceea este foarte important ca acesta să fie dezinfectat cât mai des. Un studiu realizat în 2012 de Universitatea din Arizona a descoperit că telefoanele mobile au mai mulți germeni decât vasele de toaletă. Pentru a curăța în profunzime telefonul fără a risca deteriorarea folosește o cârpă din microfibră și curăță-l cu alcool izopropilic de 70 la sută, apoi lăsați să se usuce.

Tastatura

Tastatura computerului tău este un colector de germeni. Pentru a-l curăța rapid, mai întâi deconectează-l de la priză și șterge praful de pe ea și elimină firimiturile care se strâng între taste. Pentru a dezinfecta, șterge suprafața cu o cârpă și alcool izopropilic de 70 la sută, având grijă ca lichidul să nu se scurgă pe tastatură.

Nu uita de mânerele ușilor și întrerupătoarele

Germenii rezistă pe suprafețe mai mult decât ai putea crede. Așadar, nu uita să dezinfectezi zonele cu trafic mare din casă, precum ușa băii, mânerele ușilor sau întrerupătoarele.

Curăță blatul de bucătărie (și robineții)

Probabil că menții curat blatul de bucătărie pe tot parcursul anului, însă în perioade de epidemie de gripă sau coronavirus este recomandat să îl cureți ma frecvent. De asemenea, nu uita de robineții de la chiuvete. Dezinfectează-i cu spirt sau alt produs ce conține 60% alcool.

Dezinfectează lucrurile animelor de companie

Ai grijă ca toate obiectele animalului tău de companie să fie dezinfectate cât mai des.

Biroul

Cum tot mai mulți dintre noi lucrăm de acasă în această perioadă, este important să ne curățăm zona de lucru de la domiciliu. Indiferent că este vorba despre un birou de acasă complet sau de o bucătărie improvizată, asigură-te că îl ștergi frecvent cu spray dezinfectant. Ai grijă să cureți toate suprafețele pe care le atingi, precum mânerele sertarelor.

Telecomanda

Un lucru este sigur: a petrece mai mult timp acasă înseamnă mai mult timp pe Netflix (și pe YouTube, HBO). Înainte de a dezinfecta telecomanda scoate-i bateriile, apoi șterge-o cu o cârpă înmuiată în alcool izopropilic de 70 la sută. Curăță cu atenție butoanele și asigură-te că telecomanda este complet uscată înainte de a-i pune bateriile.