Doar ce ţi-a apărut a două liniuţă pe testul de sarcină şi îţi suni soţul să vină mai repede acasă să afle vestea, pentru că dacă mai întârzie mult ştii că sunt şanse destul de mare să afle din fotografia pusă pe Facebook, însoţită deja de zeci de reacţii Love şi Uimire. A mai trecut o lună din sarcină şi te-ai şi fotografiat în faţa oglinzii, să faci colajul mult dorit şi să îl pui entuziasmată pe Facebook – ştii câte Like-uri vei primi? Parcă îţi bate inima mai tare, deja.

mamaplus

Acum a ieşit copilul din burtică şi tu, la capătul puterilor, îţi rogi soţul să îi facă o poză – trebuie să afle toată lumea ce minunăţie de băiat ai adus pe lume, în urmă cu doar 10 secunde! A mai crescut micuţul o lună şi lumea încă nu ştie că îşi poate duce picioruşul la guriţă? Pune-i repede o poză haioasă în scutecel, va înmuia inima tuturor internauţilor pe care îi şi auzi cum suspină awwww!

Din nefericire, putem continua la nesfârşit, dar tu ai face bine să nu o faci! Îţi iubeşti extraordinar copilul, îţi vine să strigi în gura mare că este superb şi isteţ din cale-afară, dar trebuie să te opreşti din a posta fotografii cu el pe Facebook, pentru că îi pui viaţa în pericol. Şi vorbim cât se poate de serios…

5 fotografii cu copilul tău, pe care nu ai voie să le postezi pe Facebook:

Fotografii din timpul băiţei – Ţi se topeşte inima când îl vezi în lighean, cu răţuşca galbenă în braţe şi cu spuma până la burtica-i albă şi rotunjoară, dar imaginea aceasta trebuie să rămână pentru tine, familia ta şi poate prieteni. Ţie ţi se pare adorabilă, dar pedofililor nu – şi ne pare rău că o spunem atât de direct!

Fotografii din care să reiasă detalii personale – Un categoric NU informaţiilor personale. Nu trebuie postate fotografii din care să reiasă numărul casei, strada, şcoala , grădiniţa sau alte locuri în care copilul poate fi găsit. Îl pui în mare pericol fără să îţi dai seama!

Fotografii cu prichindelul pe oliţă – Când şi cum învaţă copilul să îşi facă treburile personale nu este decât treaba lui, a ta şi a tatălui! Tu cum te-ai simţi să îţi arate un coleg de-al tău poze cu tine, de când erai mică, stând pe oliţă? Găsite pe internet, normal… Pentru că prin asta va trece şi copilul tău, dacă tu nu eşti atentă la ce fotografii distribui.

Fotografii de grup – Dacă micuţul tău este la o onomastică, cel mai bine ar fi să nu postezi fotografii cu el şi cu ceilalţi, fără acordul celorlalţi părinţi. Poate că pe ei îi deranjează mai mult decât pe tine prezenţa micuţilor în mediul online, aşa că este mai bine să previi, decât să vindeci.

Fotografii în ipostaze care se pot dovedi periculoase – Copilul tău stă pe locurile din spate fără scaun, fără centuri? În primul rând, asigură-te că este ultima dată când îi pui viaţa în pericol în acest fel, iar în al doilea rând nu mai face fotografii şi nu le mai posta pe Facebook! Nu doar că vei crea un precedent pentru celelalte mămici, dar criticile împotriva ta vor apărea în cel mai scurt timp. Dar, cine ştie, până la urmă se poate dovedi benefic: vei înţelege mai bine greşeala pe care o faci, fără rea voinţă.

În final, nu uita că tu postezi fotografii cu micuţul tău, fără ca el să îşi dea acordul pentru asta. Nu spunem să nu îi faci fotografii, dar păstrează-le pentru voi sau trimite-le rudelor prin e-mail, dacă altă cale nu există!

Sursa