Există oameni care fac din fericire un scop în viață. Iar dacă nu-și ating obiectivele pe care și le-au propus, nu sunt fericiți. Nimic mai fals. Fericirea nu vine atunci când ești mamă, când ai un job bun, atunci când joci la loterie... Nu! Fericirea înseamnă să trăiești în prezent și să știi să te bucuri de lucrurile mărunte și de momentele frumoase. Poate că ai văzut vreodată o mamă foarte fericită și ai întrebat-o ce secret are și cum reușește. Realitatea este că secretul fericirii e în mintea tuturor... Dar care sunt obiceiurile unor mame foarte fericite?

 

mamaplus

1. Cer ajutor atunci când au nevoie

Mamele fericite nu se tem să ceară ajutor de la familie și de la prieteni ori de câte ori au nevoie. Pe de altă parte, mamele cele mai stresate și martirizate nu sunt capabile să ceară ajutor sau să angajeze un babysitter, iar toată responsabilitatea pentru copil este aruncată pe umerii lor. Mamele fericite știu să ceară lucruri care sunt în favoarea lor! Știu să aibă grijă de ele și de aceea solicită ajutor atunci când simt nevoia.

2. Pleacă de-acasă pentru a lua aer curat

Ai ieșit din casă astăzi? Dacă tocmai ai plecat de la serviciu, este posibil să te simți foarte obosită. Aerul proaspăt, lumina soarelui și natura îți stimulează starea de spirit și, prin urmare, dacă dorești să te simți mai bine și mai energică, nu ezita să ieși și să respiri o gură de aer curat.

3. Mănâncă, dorm și se gândesc la propria fericire (nu numai la alții)

Este ceva normal să ai probleme cu somnul atunci când ai copil, dar de îndată ce te poți întoarce la 8 ore de somn, nu ezita să faci asta. Somnul îți oferă energia de care ai nevoie pentru a fi bine. Ai nevoie de o odihnă buna și, de asemenea, este important să ai o dietă sănătoasă care te va face să te simți bine atât în interior, cât și în exterior. Toate acestea te vor face să simți că fericirea este de partea ta, pentru că ai o stare de spirit mult mai bună în fiecare zi.

4. Sunt flexibile cu regulile și normele

Regulile și limitele prea stricte din casă pot duce numai la frustrări și furie în mod constant. A fi flexibil nu înseamnă a fi permisiv, mai degrabă înseamnă alegerea unor soluții bune și renunțarea la cele care nu contează cu adevărat, fiind deschisă pentru a găsi acorduri comune de care toată lumea să beneficieze. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține fericirea acasă este sa faci, din când în când, câte o excepție de la regulă. De exemplu, permite-i copilului să mănânce un jeleu înainte de cină, dacă are un comportament bun, sau să se joace cu o jucărie în timpul băii ori să se uite mai mult de 15 minute la televizor.

5. Iartă și uită

Cu toții vrem ca părerile noastre de părinți să fie respectate și să facem tot timpul lucrurile așa cum vrem noi. Dar, în cele din urmă, îți pierzi răbdarea, copiii reacționează și ei și sunt momente în care domnește tensiunea. Când se întâmplă acest lucru, te vei simți foarte vinovată... Dar mamele fericite știu că ar trebui să ceară iertare în acele zile mai complicate, în care nu și-au mai putut stăpânii nervii. Știu să ceară iertare, să ierte și să caute greșeli făcute pentru a-și îmbunătăți comportamentul și emoțiile pe viitor.

Sursa