Majoritatea mămicilor de fetițe nu așteaptă ca acestea să crească și să poată decide dacă-și doresc sau nu cercei. Așa se face că pe la vârsta de un anișor cam toate micuțele au bijuterii în urechiușe. Însă, înainte de a recurge la acest pas, ar fi bine să ții cont de câteva  lucruri!

Vrei să îi pui cercei copilului? Nu neglija aceste lucruri!

1. Alergii

Se pare că oamenii pot fi alergici la aproape orice, iar acest lucru este valabil și pentru diferitele tipuri de metale. Alergiile la nichel sunt frecvent întâlnite și sunt adesea asociate cu bijuteriile. Semnele includ apariția unei erupții sau a unei zone roșii pe piele. Alege cerceii hipoalergenici pentru a reduce acest risc.

2. Infecții bacteriene

Infecțiile sunt un pericol care vine la pachet cu piercingul. Potrivit publicației Parents, semnele infecției cauzate de piercing includ umflături, roșeață și sensibilitate.

În unele cazuri, este nevoie de antibiotice pentru a trata infecția.

3. Durere

Chiar și copiii mici simt durere atunci când acul pătrunde în ureche. Este posibil să fie nevoie de o anumită anestezie locală aplicată lobului urechii înainte de piercing. Poți apela la ajutorul unui medic specialist pentru a efectua procedura.

Vrei să îi pui cercei copilului? Nu neglija aceste lucruri!

4. Sângerare

Orice sângerare în cazul copiilor este alarmantă. Sângerarea persistentă cauzată de cercei reprezintă cel mai probabil un semn de alarmă pentru prezența unei infecții și trebuie să îi faceți o vizită medicului.

5. Roșeață și inflamație

Din nou, semnele unei infecții pot fi destul de evidente. Potrivit publicației Healthline, o ureche infectată poate prezenta roșeață, inflamarea zonei și durere. S-ar putea să fie nevoie de antibiotice pentru a rezolva problema.

6. Probleme cu urechea

Adulții și copiii mai mari știu că nu este bine să tragă de un cercel abia pus în ureche. Însă, dacă ai purtat vreodată bijuterii în preajma copiilor, știi că cei mici pot trage aceste accesorii cu o forță surprinzătoare. Având în vedere acest lucru, copiii mici își pot smulge proprii cercei din ureche.

Vrei să îi pui cercei copilului? Nu neglija aceste lucruri!

Sursa: eva.ro