Când se apropie ziua de naştere a unui copil, unii părinţi adesea se entuziasmează şi se pregătesc din timp pentru marea sărbătoare. Există însă şi părinţi care preferă să economisească banii pe care i-ar cheltui în organizarea unei petreceri şi se mulţumesc cu mai puţin pentru copilul lor.

Psihologul Jacqueline Woolley explică importanţa sărbătoririi zilei de naştere a copilului, amintind de un studiu pe care l-a realizat examinând 99 de copii americani cu vârste între 3 şi 5 ani, din care a reieşit că petrecerea creşte respectul de sine al copilului şi îl face să se simtă iubit şi important în familie. Iată beneficiile celebrării zileilor de naştere ale copilului:

Întăresc legăturile familiale

A avea tradiţii familiale este un lucru benefic. Indiferent de dimensiunea sărbătorii, ceea ce este relevant e sentimentul de a fi împreună pentru a sărbători evenimentul special.

Stabilesc relaţii sociale

Invitarea unor prieteni, bunici sau a întregii familii la o aniversare ajută copilul să relaţioneze mai bine şi să înveţe să dezvolte relaţii sociale.

Creează amintiri plăcute

Studiile arată că amintirile din copilărie sunt formate dintr-o mulţime de date culese din diferite surse într-un mod inconştient, cum ar fi senzaţii, mirosuri, sunete sau gusturi. Deci, crearea unor amintiri plăcute din timpul aniversărilor nu poate fi decât un lucru benefic.

Îi ajută să aibă percepţia timpului

Copiii nu sunt conştienţi de creşterea lor. De aceea, zilele de naştere sunt o modalitate foarte bună pentru ei de a descoperi procesul propriei creşteri.