Potrivit unui studiu condus de Jorge Cuartas, expert de la Universitatea Harvard, atunci când lovești un copil cu palma sau cu o curea este un motiv de îngrijorare și nu ajută cu nimic la dezvoltarea celor mici. Multe persoane consideră că este justificabil ca părinții să-și bată copiii pentru a-i disciplina. Dar este bine?

Pentru a răspunde la această întrebare, cercetătorii de la Universitatea din Andes, Universitatea Harvard, Unicef și Universitatea din Northeastern s-au reunit și au făcut o cercetare în care au fost implicați copiii din America de Sud. Aceștia au descoperit că cel puțin 40% dintre copii, cu vârste între 2 și 4 ani, primesc bătăi și lovituri cu obiecte precum centurile.

De ce nu este bine să bați copilul?

Potrivit experților, pedeapsa fizică acționează într-un mod negativ asupra dezvoltării sociale, cognitive și emoționale a copiilor.

Educația cu bătaia provoacă efectul total opus față de cel așteptat. În loc să corecteze un comportament, poate duce la mai multe probleme, agresivitate și chiar a ajuns să se asocieze abuzul cu comportamentele criminale în adolescență sau maturitate.

Acest lucru se întâmplă din cauza că, în primii ani de viață, oamenii își construiesc personalitatea, astfel încât expunerea la evenimente negative și amenințătoare este înregistrată în subconștientul celor mici. Și astfel, aceștia deprind comportamentele violente și în cele din urmă le aplică.

Acest lucru nu înseamnă, potrivit cercetătorilor, că toate persoanele care au fost bătute atunci când erau copii au un fel de patologie sau traumă, bătaia este un obicei care trebuie eradicat complet.

Sursa