Rare sunt băile din care lipsesc bețișoarele de urechi. Ele folosesc unei multitudini de scopuri ce țin de igienă și cosmetică, dar de cele mai multe ori sunt folosite în scopul în care au fost create, adică pentru curățarea urechilor. Medicii susțin însă, că bețișoarele de urechi provoacă apariția cerumenului, care în rezultat creează dureri, otită, afectează auzul sau poate deteriora timpanul și canal urechii.

De ce sunt periculoase bețișoarele de urechi pentru copii?

Majoritatea micilor pacienți, care ajung la medic cu probleme similare, precum crearea cerumenului suferă din cauza bețișoarelor de urechi, pe care părinții le folosesc.

Bețișoarele de urechi afectează sănătatea copiilor. Acestea împing ceara și mai adânc în canalul auditiv extern, de unde ea nu poate ieși de la sine.

Paradoxal, însă nu este neapărat de curățat urechile. În cele mai multe cazuri, nu trebuie făcut nimic pentru a elimina ceara din urechile copiilor. Băile regulate sunt, de obicei, suficiente pentru a menține ceara la un nivel sănătos. Dacă ați observat, că ceara este eliminată în cantități mari, atunci trebuie să vă adresați medicului specialist. Acesta va prescrie preparate care vor regla eliminarea cerumenului.

Dacă ceara în urechiușele copilului a ieșit la suprafață - aceasta poate fi eliminată fără bețișoarele de urechi.