Una din marile provocări ale copilăriei este, inevitabil, legatul la șireturi. Iată de ce este important să te apuci să-l familiarizezi cu acest demers încă din primii ani de grădiniță.     

mamaplus

Desigur că ești dornică să-l înveți pe copil cum să-și lege șireturile încă de la o vârstă fragedă, dar este important, înainte de a te apuca, să te gândești bine dacă deține deja abilitățile care-l vor putea ajuta în acest scop. 

Un copil prea mic (sub 3 ani) nu deține încă mișcările coordonate și motricitatea fină necesare pentru a reuși să-și lege singur șireturile. De altfel, conform specialiștilor, vârsta ideală pentru a învăța un copil cum să-și lege șireturile este între 3 ani și jumătate și 5 ani.

Înainte de a decide cum să-l înveți pe copil să-și lege șireturile, ai grijă să alegi nodul potrivit. În condițiile în care există mai multe tipuri de noduri, este esențial să vezi cu care copilul s-ar putea obișnui mai ușor. 

Iată cele mai cunoscute modele de noduri:
• Nodul „standard"- Acesta se bazează pe o buclă ce va fixa o a doua buclă, într-un anumit loc.
• Nodul cu buclă dublă- Arată la fel ca și primul model când este finalizat, numai că folosește două bucle în același timp, care vor fi legate împreună.
• Nodul „Ian"- Acesta este mai dificil de realizat, în condițiile în care este nevoie de două bucle, care se vor trage una în cealaltă.

Vrei să afli și alte modalități practice de a lega șireturile mai ușor? Vezi mai multe opțiuni AICI.

Sursa