Orice achiziție pentru copii se poate transforma într-un adevărat test de rezistență pentru părinți. Cel mic e ca un titirez. Ba nu-i place una, ba vrea altceva, ba nu i se permite ce-și dorește. Ai nevoie de nervi de fier și de multă informație ca să faci față provocării. Ce să mai zici când trebuie să îi iei o pereche de ochelari? Pe lângă cele enumerate mai sus, mai ai nevoie și de abilități de psiholog, ca să îl convingi că trebuie să-i poarte.

mamaplus

Cum să-ți convingi copilul să poarte ochelari?

Ochelarii de vedere îl pot incomoda pe cel mic, el fiind tentat să îi scoată, așa că iată câteva sugestii în acest sens:

- Spune-i că și personajele din desene animate poartă ochelari;

- Eroii din povești ori desenele televizate sunt adevărați idoli pentru cei mici. Astfel, poți să îi spui, de exemplu, că și personajele pe care le vede la televizor poartă ochelari. Asta îl va face pe copil mai sigur pe sine și mai mândru de accesoriul pe care îl poartă.

- Încurajează-l și laudă-l de fiecare dată când își pune ochelarii. Copiilor le place să le fie observate și scoase în evidență meritele. Nu ezita să te arăți impresionat de fiecare dată când îl vezi cu ochelari. Vorbește-i cu entuziasm despre cât de bine i se potrivesc.

Lasă-l să-și aleagă singur ochelarii

Ochelarii de vedere pentru copii nu sunt accesorii simple, ei sunt prescriși de oftalmolog pentru protecția și restabilirea vederii. Ei trebuie să fie speciali, iar copiii știu cel mai bine ce înseamnă „special”. Nu protesta, ci ajută-l în alegerea ochelarilor perfecți.

mamaplus

La ce atragi atenția când cumperi ochelari pentru copii?

  • La lentile. Să fie clar că, înainte de toate, ai nevoie de o consultație oftalmologică pediatrică. Apoi, în funcție de indicațiile medicului, mergi la cumpărături. Lentilele pentru ochelari se recomandă a fi din materiale rezistente, care nu se sparg ușor. Deci, sticla obișnuită este exclusă, dacă vorbim despre copiii mici și cei foarte activi.
     
  • La ramă. Ramele pentru ochelarii de vedere pentru copii se recomandă a fi mai înalte. Asta pentru că cei mici privesc mai mult în sus, spre adulți. Și în acest caz materialul trebuie să fie unul durabil. Poți alege plasticul ori siliconul. Totodată, ramele nu trebuie să aibă niciun fel de piese mici, șuruburi, care ar putea să îl rănească pe pici.
     
  • La caracteristici generale (formă, culoare). Forma ochelarilor de vedere depinde mult de forma feței copilului tău. Dacă piciul tău are fața rotundă, optează pentru ramele dreptunghiulare. Celor cu fața dreptunghiulară, din contra, li se recomandă să poarte ochelari rotunzi, pentru a le îmblânzi trăsăturile. Pe fața ovală se privesc bine ochelarii supradimensionali. Nu uita de culoare. Așa cum piața oferă o varietate mare de produse, oferă-i piciului onoarea și responsabilitatea de a alege rama pentru ochelarii de vedere.

Ce magazin de ochelari din Chișinău îți poate răspunde necesităților? Vizitează salonul Pro-Optic, unde poți primi și o consultație absolut gratuită de la specialiști calificați.