Copilul tău te poate surprinde cu reacțiile pe care le are în timp ce se joacă. Imaginația îi poate determina pe cei mici să facă lucruri care nu au niciun sens pentru adulți. Însă ei știu tot sensul lumii, și este bine pentru că așa trebuie să fie. Dezvoltarea creativității și imaginației este foarte importantă pentru copii, iar jocul este cel mai bun mod de a le stimula pe ambele.

mamaplus

La ce ajuta imaginația

Știi de ce adulții pot găsi soluții și alternative la probleme? Pentru că au capacitatea de a-și imagina atât de dezvoltată, încât poți să scapi de constrângerile vieții. De fiecare dată când te gândești cum să rezolvi un conflict mai mare sau mai mic, îți pui în joc creativitatea.

Această abilitate face diferența între adulți și copii. Cei mici trebuie să-și dezvolte această latură pentru a deveni adulți capabili să-și asume propriile vieți, conform ChildTime.

Cea mai bună activitate pentru stimularea imaginației

Copiii sunt capabili să-și inventeze propriile jocuri și să se bucure de ore lungi de recreere. Din nefericire, multe dintre aceste ore sunt pierdute din cauza utilizării timpurii a tehnologiei.

Sunt foarte multe cazuri de micuți sub doi ani care așteaptă să primească telefoane și tablete pentru a se juca. În loc să acorde atenție jocului, ei stau cu ochii în aceste dispozitive.

Aceasta este responsabilitatea părinților să limiteze orele în care folosesc telefonul mobil și să-i facă să dedice mai mult timp jucatului. De fapt, beneficiile jocului cresc atunci când participă și unul dintre părinți.

În afară de dezvoltarea ingeniozității și a deprinderii de a lua decizii, stimularea imaginației face un alt bine copilului. Îi permite să socializeze și să fie mai atent la ceea ce se petrece în jurul lui.

Deciziile mici, cum ar fi ce să facă cu timpul liber, pot ajuta copilul. Odată cu trecerea timpului, acest lucru se va schimba și va putea decide ce să facă cu viața lui fără să simtă că nu există alte drumuri decât „ÎNAINTE”. Va observa că există mai multe alternative, ceea ce îi va fi foarte util în viitor.

Sursa