Sunt multe idealuri de frumuseţe în zilele noastre, unele bune, iar altele mai rele. Când ai fete, este greu să te asiguri că le vor urma pe cele mai potrivite.

mamaplus

Acestea sunt idealuri de frumuseţe pe care le poţi transmite fetei tale şi care îi vor ghida paşii spre o viaţă frumoasă şi sănătoasă:

1. Alimentația echilibrată
O dietă sănătoasă este importantă pentru tot ceea ce înseamnă aspect. Mâncarea potrivită îţi poate oferi un păr lucios şi sănătos, muşchi puternici şi talie suplă. Asta înseamnă să-i dai mâncare bogată în nutrienţi, dar să o laşi să-şi mai facă şi de cap. Fiica ta va mânca ceea ce vei mânca şi tu, deci ai grijă să fii un exemplu bun.

2. Încrederea
Nu este vorba despre încrederea necesară pentru a intra în vorbă cu un necunoscut sau pentru a cere o promovare la serviciu, ci mai mult despre încrederea în corpul propriu. Dacă îţi lauzi corpul pentru tot ceea ce face pentru tine, fiica ta îţi va urma exemplul. Pe de altă parte, dacă vei vorbi urât despre corpul tău, fiica ta se va concentra pe propriile ei defecte. Vorbeşte doar despre ce crezi că este pozitiv, iar restul ţine-l pentru tine.

3. Frumuseţea vine în toate mărimile
Este foarte important de subliniat că frumuseţea nu este determinată de mărime. Este foarte greu, având în vedere că societatea ne bombardează cu modul în care ,,ar trebui’’ să arătăm. Poţi înlătura acest obstacol prin a-i spune despre lucrurile care fac orice femeie să fie frumoasă, fie că unul dintre acelea este părul ei lung, fie că sunt umerii ei puternici. Indiferent de mărime, asta o învaţă pe fiica ta să vadă frumuseţea fiecărui om.

4.  Îngrijirea personală
Felul în care arată o persoană ţine şi de igiena personală, aşa că ar trebui să-i insufli un simţ al propriei igiene personale. Învaţ-o spălatul pe dinţi aşa cum trebuie, spălatul părului, folosirea deodorantului şi ale altor aspecte igienice care o vor fac să fie mândră şi să se simtă bine în pielea ei.

5. Să se îmbrace corespunzător
Într-o lume în care o fata tânără poate umbla în pantaloni pe spatele cărora se poate citi ,,Sexy’’, s-ar putea să nu fie atât de uşor să-ţi convingi fiica să se îmbrace decent. Îmbrac-o stilat şi scoate-i evidenţă trăsăturile notabile pentru a trimite lumii mesajul pe care îl vrea. Asta înseamnă să nu poarte haine mulate, prea scurte care trimit mesajul greşit. O poţi face cel mai bine prin a te îmbraca tu însăţi decent, cât şi prin o discuţie despre acest subiect.

Sursa