Ceea ce se întâmplă în aceste momente la nivel mondial îi ține în alertă pe mulți părinți. Suntem preocupați nu doar de propria sănătate, dar și de cea a copiilor noștri. Chiar dacă noul coronavirus îi afectează mai mult pe cei în vârstă, tinerii și copiii nu sunt imuni. În mai multe țări din lume s-au înregistrat deja  cazuri de infectare cu noul coronavirus la bebeluși. Organizația Mondială a Sănătății a făcut public un nou comunicat, cu privire la administrarea de ibuprofen, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Bazându-ne pe informații actualizate, Organizația Mondială a Sănătății nu exclude administrarea de ibuprofen”, este mesajul postat pe Twitter de oficiali, în contextul pandemiei de coronavirus.

Sugestia de evitare a ibuprofenului a venit după ce oficialii din domeniul sănătății, din Franța, au declarat că medicamentele antiinflamatorii, printre care și ibuprofenul, ar putea înrăutăți simptomele COVID-19.

Sfatul francezilor s-a bazat pe observațiile clinice. Starea mai multor pacienți de la Terapie Intensivă, cărora li se administrase antiinflamatorii precum ibuprofenul, s-a înrăutățit.

Pornind de la această ipoteză, mai multe cadre medicale din Statele Unite și Canada au făcut cercetări și au ajuns la concluzia că nu există suficiente dovezi potrivit cărora administrarea de ibuprofen ar putea înrăutăți starea de sănătate a pacienților diagnosticați cu COVID-19.


Organizația Mondială a Sănătății este de acord cu acest lucru și recomandă folosirea de ibuprofen sau paracetamol pentru scăderea febrei în cazul copiilor.

Sfaturile Organizației Mondiale a Sănătății nu țin loc de consult medical. În cazul apariției simptomelor care ar putea indica prezența noului coronavirus, contactați autoritățile. Doar cadrele medicale avizate pot prescrie un plan de tratament.