O vacanță la mare este benefică pentru sănătatea întregii familii. Prin expunerea pielii la soare, în organism se produce Vitamina D, atât de necesară pentru asimilarea calciului, pentru aerosolii naturali pe care îi inspiră copilul, precum și pentru relaxarea împreună cu familia.

mamaplus

Ce reguli de bază ar trebui respectate atunci când îți iei copiii la mare, vezi în continuare:

1. Crema de protecție solară este obligatorie. În general, pentru copii, este recomandată crema cu factor de protecție 50+, care să le protejeze pielea sensibilă de efectele negative ale razelor solare. În niciun caz nu utiliza produsul după expirarea termenului de garanție.

2. Evită să stai la soare cu copiii după ora 10:00 dimineața și până la ora 17:00. De multe ori, copiii pot fi „furați” de jocuri și distracție și vor dori să stea mai mult la soare pe plajă sau în piscină. Nu este cazul ca acest lucru să se întâmple în orele critice. Capul copilului trebuie să fie acoperit cu o pălărie de soare, șapcă sau bandană, astfel încât să fie protejat de o eventuală insolație.

3. Aveți mare grijă la mâncarea consumată pe parcursul sejurului, pentru a evita toxiinfecțiile alimentare. Pentru aceasta, mâncați doar în locurile special amenajate și îngrijite, verificați etichetele și semnalați orice neregulă observată.

4. Siguranța copilului în apă: ideal ar fi ca cel mic să știe să înoate sau cel puțin să aibă experiența înotului în bazin, astfel încât să poată supraviețui în mediul acvatic. În orice situație, fii cu ochii pe copil atunci când este în apa mării sau a piscinei și nu-i permite să se îndepărteze mult de tine.

5. Trusa medicală cu care pleci de acasă trebuie să conțină: termometru, antitermice (sirop și supozitoare), antivomitiv, săruri de rehidratare, ser fiziologic, comprese sterile, plasturi și alte medicamente sau preparate de care știi că membrii familiei s-ar putea să aibă nevoie.

6. Ai grijă ca și copiii să poarte costum de baie adecvat vârstei lor. Când copilul este lăsat pe plajă fără chiloței și se așează pe nisipul murdar, există riscul (mai ales în cazul fetițelor) să apară infecții urinare.

7. Dacă plecați într-o vacanță în afara țării, este obligatorie asigurarea de sănătate pentru copil.

Sursa