mamaplus

Xenia Piciughin, despre alăptatul în public: ”Vizual, e o priveliște minunată”

0
//
16.03.2020

A născut-o pe Ama exact de Crăciun, pe 25 decembrie 2019. Chiar dacă perioada de aproximativ 3 luni pare nesemnificativă pentru cei care nu au trecut încă prin aventura maternității, Xenia Piciughin spune că a trăit cât o viață până acum, pentru că își redescoperă propriul corp și își dă seama tot mai mult cât mai mare e totuși dragostea mamei pentru copilul ei. Soția celebrului DJ Sasha Lopez se consideră o norocoasă datorită faptului că alăptează la sân, iar în una din postările sale recente a specificat că alăptatul este cel mai mare cadou de sănătate pe care l-a putut oferi fiicei sale.

”Ador să o alăptez, fiindcă ea mă hrănește, deși ar părea că e invers. Am citit o chestie faină într-o carte scrisă de Osho și m-am regasit 100% printre cuvintele lui: ”Atunci când mama își îmbrățișează copilul în timpul alăptării, se produce  un transfer de energie. Această energie este invizibilă, noi o numim iubire, căldură sufletească. Ceva trece de la mamă la copil, dar și invers, de la copil la mamă.

Da, mai am momente foarte dificile și dureroase, dar nu m-am gândit pentru nici o clipă să renunț, fiindcă avantajele alăptării sunt incontestabile: Acel sentiment deosebit, simt că îi ofer protecție și siguranță. Dacă e lângă mine, nu contează unde vom fi, ei niciodată nu îi va fi foame. Se zice că o zi de alăptat este echivalentul unei ore de alergat pe bandă. Astfel mi-am revenit în formă după nastere, fără efort. În timpul nopții când vrea să mănânce, nu trebuie să mă trezesc de tot ca să prepar lapte praf, ci o alăptez și adoarme la loc (si eu imediat după ea), apropo sunt adepta co-sleepingului și asta ușurează și mai mult procesul. Putem pleca oriunde și oricând, fiindcă durează 10 secunde până când îi ofer o masă pe cinste. Nu trebuie sterilizat nimic, nu trebuie preparat nimic, nu trebuie încălzit, întotdeauna va fi proaspat, numai bun de cald și perfect pentru consum.”, este mesajul Xeniei de pe Instagram.

mamaplus

Pe lângă avantajele și beneficiile acestui proces, tânăra mămică și-a exprimat și părerea personală despre alăptatul în public, deseori umbrit în mediul online de comentarii negative și tot felul de controverse.

”Cât despre alăptatul în public, pentru mine lucrurile sunt clare. Între a lăsa un copil mic flămând și a leza sensibilitatea dubioasă a cuiva, alegerea mi se pare simplă. Vizual, e o priveliște minunată”