mamaplus

O mamă ar trebui să-și alăpteze copilul cum vrea el și nu cum cere societatea

0
//
17.09.2019

Stereotipul precum că există doar un singur mod sănătos de a alăpta copilul (cel natural) este atât de demodat, încât nu ar mai trebui să cutreiere deloc mintea femeilor. Dar, el totuși mai persistă acolo și oricât am încerca să schimbăm ceva, lucrurile nu se mișcă din loc.

mamaplus

Oricum, nu e totul chiar atât de sinistru, pentru că undeva acolo în ascunzișurile subconștientului criticilor mai există cu siguranță o rază de lumină, care încearcă din răsputeri să ajungă la suprafață.

Dar, dincolo de acest moment delicat, există și partea plină a paharului: bucuria mamelor care își acceptă condiția și mai puțin părerile celor care comentează în stânga și în dreapta pe rețelele sociale.

Cum ar fi ca într-o zi să nu mai vedem niciun comentariu răutăcios la adresa mamelor care alăptează în alt mod decât cel natural? Să acceptăm faptul că acele mame nu au această posibilitate, iar copilul, care este actorul principal în această schemă - el vine pe lume cu necesitățile lui.

mamaplus

Fotograful Felicia Saunders a surprins alăptarea în trei ipostaze angelice, ca să accentueze frumosul pe de o parte, și – pe de altă parte, problema cea mai mare a comunităților virtuale din ziua de astăzi – lipsa de toleranță și nedorința de a accepta altceva decât șabloanele.

mamaplus

Imaginile au devenit virale în mediul online timp de câteva zile, iar internauții nu au ezitat să comenteze. Frumos, de această dată.

mamaplus

Cele trei mamei, îmbrăcate în zeițe, își hrănesc pruncii cu mândrie, în modul în care aceștia au nevoie și nu așa cum ar fi corect pentru ochii lumii.

Sursa // 
Adaptare în română: mamaplus.md