mamaplus

Mineralele au un rol important în dieta mamei care alăptează. Iată care sunt acestea

0
//
08.11.2019

Deși este posibil să îți asiguri nivelul optim de nutrienți doar prin dietă, în perioada alăptării, suplimentele de minerale și vitamine îți pot da liniștea că totul funcționează cum trebuie, atât pentru tine cât și pentru bebelușul tău.

În general, organismul mamei asigură copilului alăptat cu toți nutrienții de care acesta are nevoie, prin consumarea propriilor resurse, dacă este necesar. Datorită acestui lucru, se întâmplă rar ca bebelușul să dezvolte deficiențe fără ca mama să aibă. Excepție face vitamina D, care este produsă de piele în timpul petrecut la soare. Bebelușii și mamele care nu petrec suficient timp la soare vor avea nevoie de supliment de vitamina D.

Mamele vegane pot avea nevoie de un supliment de vitamina B12 și care se obține, în mod normal, din produsele de origine animală.

O mamă care alăptează are nevoie de 1.000 mg calciu, nu pentru bebeluș, ci pentru ea. Calciul din oase se pierde în timpul alăptării iar mama are nevoie de supliment pentru a-l înlocui. Dacă nu bei trei căni de lapte pe zi sau nu consumi produse lactate care să echivaleze necesarul, este posibil să ai nevoie de supliment de calciu. Mama care alăptează va avea nevoie și de zinc și fier pentru a-și susține organismul.

Poți să iei suplimente dacă dietei tale îi lipsesc alimente din mai multe grupe. Iar suplimentele pot fi cu adevărat delicioase, în timp ce îți asigură nutrienții de care ai nevoie.