Potrivit specialiștilor, există câteva motive pentru care alăptarea bebelușului, în timpul nopții, are numeroase beneficii. Înțelegând de ce se întâmplă asta, trezitul pe timp de noapte nu ți se va mai părea atât de înfricoșător sau de alarmant, ci te va ajuta să-ți faci puțină ordine printre gânduri.

Sfaturile specialiștilor:

Te va ajuta să ai mai multă producție de lapte

În timpul nopții, hormonul prolactina crește producția de lapte. Bebelușul știe acest lucru și conștientizează că trezitul, în timpul nopții, îi va aduce beneficii. În plus, noaptea, laptele matern este mai bogat în grăsimi, ceea ce este minunat pentru dezvoltarea creierului micuțului.

Alăptarea în timpul nopții stimulează somnul bebelușului

Deoarece bebelușul încă nu produce melatonină, hormonul care induce somnul, adormirea nu va fi un proces ușor de realizat în cazul său. Nu doar că laptele matern este cel care conține melatonină, dar ajută și la menținerea unui ritm circadian regulat (nevoia de somn trebuie să urmeze un ciclu).

Laptele matern conține triptofan

Este unul dintre cei opt aminoacizi esențiali, care nu poate fi sintetizat de organism și trebuie introdus prin alimentație. Triptofanul, conținut în laptele de mamă, este cel care sintetizează serotonina, hormonul cunoscut ca cel al „fericirii”.

Te ajută să dormi mai bine

Asta se datorează oxitocinei, cunoscut ca hormonul care te ajută să te relaxezi în timp ce alăptezi, ceea ce va contribui la un somn mai bun. Nu doar că somnul ajută, în general, mamele să se simtă ulterior mai bine, dar scade șansele ca acestea să se confrunte cu depresie postnatală.

Timpul de alăptare este mai lung

Mamele care alăptează în timpul nopții tind să mențină asta mai mult timp datorită producției constante de lapte matern. Cu cât sânii „se golesc” mai repede pe parcursul zilei, cu atât mai mult producția de lapte va crește și cu atât mai mult se va menține cantitatea de lapte „aprovizionată”.