Una dintre cele mai bune metode de a crește producția de lapte matern este atunci când îl hrănești pe cel mic. Hrănirea regulată la sân este mult mai eficientă decât oricare altă metodă de a stimula laptele matern. Alimentele care pot influența producția laptelui matern sunt cartoful, mango, banana, menta și varza. Dacă ești o mamă vegană, găsește o soluție potrivită pentru tine, astfel încât nici tu, dar nici bebelușul tău să nu pierdeți din vedere aportul de vitamine și minerale necesare organismului vostru.

mamaplus

Potrivit Mom Junction, există alimente care ajută la stimularea lactației, cum ar fi:

Semințele de fenicul – conțin fibre dietetice; sunt o sursă bună de vitamine. Le poți adăuga în ceai sau într-un bol cu lapte pentru a le consuma. O altă variantă este aceea în care mănânci câteva semințe de fenicul pentru o mai bună prospețime a respirației gurii.

Semințele de schinduf – Schinduful este o plantă ierboasă, iar semințele de schinduf se pot găsi la magazinele specializate și se folosesc după ce se râșnesc, până se va obține o pulbere. Râșnirea se va face cu zece minute înainte de utilizarea schindufului pentru ca substanțele active să rămână intacte. Le poți bea împreună cu lapte sau le poți consuma împreună cu orezul.

Papaya necopt - acest fruct este utilizat ca un sedativ natural care te va ajuta să te relaxezi mai bine. Poți pune bucăți de papaya în salată, de pildă.

Frunzele de sfeclă conțin fier, calciu și acid folic, asemenea spanacului. Poți include aceste frunze în supa de la ora prânzului. Amintește-ți că spanacul, consumat în cantitatea exagerată, poate cauza diareea la bebeluș.

Usturoiul este considerat cel mai bun aliment pentru stimularea lactației. Totodată consumul de usturoi ajută la prevenirea oricăror tipuri de cancer.

Semințele de susan negru sunt o sursă bogată de calciu. Le poți consuma cu lapte, zahăr sau migdale. Nu uita că trebuie să le consumi în cantitate moderată.

Apa previne deshidratarea și reînlocuiește lichidul eliminat în timpul lactației. Poți bea un pahar cu apă chiar și înainte de a-ți hrăni bebelușul.

Sparanghelul conține fibre alimentare; este o sursă bună de vitamina A și K. Poți toca sparanghelul și îl poți consuma cu lapte.

Orezul brun sprijină stimularea lactației și oferă o stare de energie mai mare. Se va găti la fel ca în cazul orezului simplu.

Somonul este o sursă eficientă de acizi grași esențiali și Omega 3. Optează pentru somonul fiert, la abur sau la grătar.

Frunze de busuioc - acestea sunt o sursă bună de antioxidanți. Au un efect calmant și vor sprijini imunitatea micuțului tău. Pune câteva frunze de busuioc în ceai sau le poți lăsa într-un bol cu apă fierbinte, iar în fiecare dimineață o poți consuma.

Cartoful dulce este o sursă bună de potasiu și, totodată, ajută în lupta cu oboseala. Conține vitamina C și complexul de vitamina B. Poți opta pentru un smoothie dintr-un măr și un cartof dulce copt.

Migdalele sunt bogate în Omega 3 și în vitamina E. Pot fi consumate cu lapte sau cu fulgi de ovăz.

Năutul are complexul de vitamina B și este o sursă bună de fibre și calciu. Le poți pune la înmuiat cu o seară înainte și le poți consuma, a doua zi, într-o salată.

Semințele de mac au proprietăți sedative și, astfel, te pot relaxa și calma. Nu uita să le consumi într-o cantitate mică, adăugându-le, de exemplu, în budinci sau în terciuri.

Laptele de vaci conține calciu și acizi grași esențiali. Poți introduce două-trei pahare cu lapte în alimentația ta.

Uleiurile și grăsimile, în cantități minime, sunt și ele o parte esențială în stimularea lactației. De altfel, ajută la absorbția de vitamine și minerale, prezente în alte alimente pe care le mănânci.

Sursa