Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor

-
//
30.05.2014

La naştere, persoana primește un set de instincte care funcționează bine, atâta timp cât creierul nu este dezvoltat suficient pentru a prelua controlul de supraviețuire. Una dintre aceste instincte este " reflexul la scufundări", care este, de asemenea, întîlnit la unele animale ce trăiesc în apă.

Iată cum funcționează: dacă un copil sub vârsta de șase luni este pus în apă, el datorită reflexului îşi va reţine respirația. În același timp, frecvența bătăilor inimii încetineşte, ajutandu-i la menţinerea oxigenului, iar sângele începe să circule în special printre organele cele mai vitale: inimă şi creier. Acest reflex ajută copilul să rămână sub apă pentru mult mai mult decât un adult, fără o amenințare gravă la adresa sănătății.

Desigur, după aceste fapte aţi vrea să daţi copilul la înot. Vești bune! În orașul nostru, este posibil!

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor

La toate întrebările mamelor cu privire la acest subiect va răspunde Inga Pozdniacova - maestru al sportului la înot, cu o experiență de peste 15 ani. A luat doi ani de studiu și de formare privitor la înotul bebeluşilor în Rusia. Lucrează în prezent în complexul de sănătate Blue Bird.

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor Toată lumea știe că înotul pentru copii e foarte util, dar prin ce anume?

Apă pentru un copil nou-născut - un mediu familiar. Obiectivul principal în sala de clasă cu copii mici în apă - este întărirea și consolidarea corpului copilului, atragerea copiilo spre mediul acvatic. Și acest efect va fi pe termen lung - de fapt, în primul an de viaţă se pune fundamentul pentru sănătate. Se îmbunătățește starea sistemului cardiovascular.Se îÎmbunătățește starea sistemului respirator. Din cauza presiunii apei pe piept și respirației, e dificilă expiraţia. Prin urmare, este necesar de a practica impecabil tehnica de respirație. Ca urmare, se întăresc muşchii sistemului respirator și organelor de respirație, este bine cunoscut că acţionează asupra tuturor funcțiile corpului. Deci, o respiraţie adîncă activează toate procesele din organism, începând cu activitatea creierului şi a sistemului nervos central. Aerul ecpulzat din piept, dimpotrivă, calmează sistemul nervos. Întăreşte sistemul musculo-scheletic. În apă funcționează cele mai multe grupe de muşchi ale corpului unui copil fără a face o presiune asupra coloanei vertebrale și a articulațiilor. Întăreşte sistemul imunitar. Normalizeaza somnul și starea de veghe, creșterea poftade mâncare, starea de spirit se îmbunătățește la copil. La fel înotul este recomandat copiilor cu tonul ridicat și hipotonie, cu diagnosticele Paralizie cerebrală, sindromul Down, autism.

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor Ce acte sunt necesare a pregăti înainte de a da copilul la înotul în piscină?

Sugarii de la o lună la 2 ani, doar un certificat de la medicul de familie, în care este specificat că nu este contraindicat bazinul, pentru copii cu diagnostice – un diagnostic precis, de la doi ani - de la medicul de familie și analiza maselor fecale la viermişori în laborator.

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor Cum are loc activitatea?

Se utilizează diverse tehnici de înot cu bebeluşii, cu copiii se efectuaţi un complex special de aqua gimnastică, care vizează îmbunătățirea și întărirea corpului copilului. Copiii sunt învățați să plutească, să se scufunde, scufundări independente, mediul acvatic mai are funcţia unui masajor pentru copil. Pentru copii care au frecventează piscina, nu au nevoie de un curs suplimentar de masaj.

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor Cât durează o sesiune la o anumită vârstă?

De la o lună pînă la 2 ani, activităţile  durează 30 de minute la o anumită temperatură a ape , de la 2 ani și peste 45-50 de minute.

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor Cât de des ar trebui să efectueze de formare?

Două antrenamente pe săptămînă sunt suficiente copiiilor de la o luna la 8-10ani, pentru copii hiperactivi de trei ori pe săptămână. Nu se recomandă antrenamentul  o dată pe săptămână, ar trebui să fie cursuri regulate. Doar o antrenare sistematică a înotului dă rezultate. Este simplu, copiii capătă foarte repede o formă fizică, dar de asemenea, rapid și o pierd.

Supraputerile copiilor - instinctul de apă. Totul despre înotul bebeluşilor Cum sa alegi un instructor cu experiență la înot ?

Lecțiile de înot ar trebui să fie însărcinate celor cu experiență profesională, instructorul de înot ar trebui să aibă experiență de lucru cu bebeluşii, să simtă copilul și dispoziţia lui. Instructorul pur și simplu trebuie să fie pe de o parte şi psiholog.

Aceasta e tot! Credeţi-mă, dacă nu va e frică și aduceţi copilul să înoate până la trei luni, pentru nimic în lume nu veţi regreta! Acesta e un spectacol e incomparabil! Scufundari cu succes!