Un bebeluș care sforăie este, probabil, una dintre cele mai drăgălașe priveliști. Însă, în timp ce copilul tău sforăie, te-ai întrebat vreodată dacă acest lucru poate indica vreo afecțiune ascunsă sau necesitatea unei intervenții medicale?

mamaplus

Mulți bebeluși sforăie și majoritatea sunt perfect sănătoși. Sforăitul celui mic poate reprezentă o problemă din punctul tău de vedere, mai ales dacă nu ești obișnuită să dormi cu astfel de sunete în jurul tău. Se poate vorbi de o situație ce necesită consultul unui medic atunci când sforăiturile bebelușului cresc în intensitate și în volum. Pentru mai multă siguranță, dacă bebelușul tău sforăie, cere sfatul medicului pediatru atunci când mergi prima dată cu copilul la consult.

Cum ajuți un bebeluș care sforăie?
- Folosește spray cu apă de mare sau ser fiziologic. Cere sfatul medicului pentru a folosi astfel de substanțe care vor curăța mai bine nasul copilului.
- Înlătură potențialii factori alergeni.
- Capul bebelușului trebuie să fie ridicat într-un unghi de 45 de grade.

Specialiștii spun că bebelușii care sforăie au căile respiratorii destul de înguste și mici și, adesea, se blochează din cauza multor altor secreții. În majoritatea cazurilor, pe măsură ce copilul crește, căile respiratorii se măresc, iar spațiul din interior nu va mai fi la fel de restrictiv. Astfel, după primele luni de viață ale bebelușului, vei observa că sforăitul începe să dispară.

În unele cazuri, bebelușii sforăie doar în partea cea mai profundă a somnului, ceea ce înseamnă că atunci mușchii de la nivelul gâtului se relaxează foarte tare și scot un sunet asemănător sforăitului.

Sursa