De la amestecarea hăinuțelor cu obiectele vestimentare ale adulților și până la folosirea unui detergent nepotrivit, există mai multe greșeli pe care multe mămici le fac, fără să își dea seama cum pot afecta acestea sănătatea micuțului lor.

mamaplus

Iată care sunt cele mai frecvente astfel de greșeli și ce poți face pentru a le evita:

Speli hăinuțele la o temperatură nepotrivită
Temperatura ideală pentru a curăța hainele bebelușului este cuprinsă între 30 și 40 de grade Celsius. Această temperatură asigură îndepărtarea eficientă a murdăriei și distruge bacteriile periculoase pentru copilul tău. Însă din dorința de a curăța hainele mai repede sau pentru a fi sigure că acestea sunt perfect igienizate, multe mămici aleg un program de spălare la temperaturi foarte înalte.

Folosești prea mult detergent sau balsam de rufe
Nu toți detergenții de pe piață sunt potriviți pentru spălarea hainelor nou-născuților. Unii dintre acești detergenți pot cauza dermatite și alergii, care nu apar imediat cum l-ai îmbrăcat pe cel mic, ci în timp. Aceste iritații pot apărea chiar și după o săptămână și sunt vizibile mai ales în zonele unde contactul cu pielea este mai mare: în zona subrațului ori în zona inghinală. În principiu, detergentul pe care îl folosești ar trebui să fie lipsit de coloranți, vopsea, miros, parfum sau arome, iar clătirea hainelor să fie riguroasă, astfel încât pe îmbrăcăminte să nu rămână resturi de detergent.

Supraîncarci mașina de spălat
Oricât de tentată ai fi să pui mai multe haine în cuva mașinii de spălat, pentru a face economie de timp, supraîncărcarea mașinii face că hainele micuțului tău să nu se spele la fel de bine. În plus, cu cât acestea sunt mai înghesuite în cuvă, cu atât este mai mare riscul ca detergentul să se depună pe acele haine aflate la suprafață, în timp ce altele să fie doar udate și rostogolite în mașina de spălat, fără să fie curățate eficient.

Nu speli hăinuțele noi înainte de purtare
Orice haină pe care i-o cumperi celui mic sau pe care o primești trebuie spălată înainte că bebelușul să o poarte. Pentru a proteja țesăturile de umiditate și mucegai, mulți producători tratează hainele cu substanțe care pot ajunge apoi pe pielea sensibilă a bebelușului și pot provoca reacții alergice.

Amesteci hainele bebelușului cu cele ale adulților
Evită să speli hăinuțele micuțului tău împreună cu ale voastre sau, dacă vrei să ajungi la un compromis, testează înainte, aruncând în cuvă un body al bebelușului împreună cu câteva bluze pe care le porți de obicei. Dacă micuțul tău nu dă semne ale unei alergii, înseamnă că este sigur să îți speli hainele împreună cu cele ale copilului. În principiu, pe lucrurile noastre se regăsesc mai multe bacterii și alergeni, unii aduși de afară, iar la contactul cu aceștia, pielea bebelușului ar putea reacționa.

Sursa