mamaplus

De ce nu e bine să-ți pupi bebelușul pe mâini și pe guriță? Iată pericolul la care îl expui

0
//
01.11.2019

Nou-născuții, bebelușii, copiii mici sunt numai buni de strâns în brațe și de pupat. E greu să te abții în fața pufoșeniei și a ochilor curioși care te privesc, însă există anumite reguli pe care orice persoană ar trebui să le respecte în preajma unui copil mic.

Niciodată nou-născutul sau bebelușul NU se pupă pe gură. Aici nu ne referim doar la străini, la musafiri, ci și la părinți, mai ales dacă au anumite răni la nivelul gurii sau herpes. Au existat cazuri în care copilași de câteva zile au murit după ce au contactat herpes de la adulți, așadar nu e de joacă.

Bebelușii nu trebuie pupați nici pe mânuțe. Nou-născuții și sugarii de câteva luni sunt foarte încântați când își descoperă mânuțele și pentru ei devin cele mai de preț jucării. Cum micuții cunosc lumea, în prima fază, prin „gustat”, își duc mânuțele foarte des în guriță.

Unii bebeluși și-au format un obicei din a adormi sugându-și degetele. Așadar, dacă pupați micuții pe mânuțe există foarte mari șanse că microbii voștri să fie transferați către ei.

Sugarii au un sistem imunitar foarte fragil, iar contactul cu orice virus se poate transforma într-o complicație care le-ar putea pune în pericol viață. Atât gurița micuțului, cât și mânuțele sunt zone care trebuie evitate cu strictețe când vine vorba despre pupat.

Dacă musafirii vor totuși să-și exprime afecțiunea prin pupat, iar mama este de acord cu acest lucru, bebelușii pot fi pupați pe piciorușe sau creștetul capului.