Durerile ușoare de burtă sunt foarte des întâlnite în rândul copiilor mici. Una dintre probleme este diareea – scaune foarte dese, care au un aspect diferit (consistență și culoare). Este important să recunoști diareea, deoarece mulți bebeluși, mai ales cei alăptați la sân, au scaune moi și deschise la culoare. Diareea este în general provocată de virusuri, care apar mai frecvent vara, dar care pot apărea și în alte sezoane. 

În această perioadă este bine ca micuțul să fie hidratat. Trebuie să îi dai copilului foarte multe lichide atunci când are scaune moi sau când este bolnav, chiar dacă nu are poftă de mâncare și nu îi este sete. Dacă scaunele celui mic sunt foarte moi și foarte dese sau dacă durerile abdominale nu se atenuează după o zi sau două, este recomandat să ceri sfatul medicului, întrucât starea copilului se poate agrava din cauza deshidratării.

Ce nu știi despre hrana bebelușilor

De obicei, copiii au cea mai mare poftă de mâncare dimineața. Aceasta scade treptat până seara. Așadar nu forța copilul în cazul în care nu-și dorește să mănânce la cină. Mai mult decât atât, specialiștii recomandă o masă pentru el cu cel puțin două ore înainte de culcare, pentru a avea un stomac sănătos și pentru a procesa alimentele.

Copiilor le plac mai mult mâncărurile ambalate, mai ales dacă li se oferă produse cu ambalaje atractive (cum ar fi personajele din desene animate). Această teorie poate fi aplicată și în cazul alimentelor preparate acasă, cu condiția ca ele să fie așezate cât mai atractiv în farfurie, astfel încât copilului să i se facă poftă doar când le privește. Deși roșiile sunt alimente nutritive, ele nu trebuie administrate copiilor cu vârsta mai mică de un an. În timpul digerării, ele sunt extrem de acide și pot provoca disconfort la nivelul intestinelor.

Carnea de vită cu dovlecei și ardei roșii este un preparat ușor și, totodată, hrănitor pentru copilașul tău.

Ingrediente:

 • 200 ml apă;
 • 85 g carne macră de vită;
 • un cartof de mărime mijlocie;
 • o jumătate de dovlecel mic;
 • o jumătate de ardei roșu.


Mod de preparare:

 1. Carnea de vită se spală bine sub jetul de apă rece, se scurge și se taie cubulețe.
 2. Cartoful și dovlecelul se curăță și se taie cubulețe.
 3. Ardeiul se taie felii subțiri.
 4. Se pune apa la fiert într-o crăticioară.
 5. Când clocotește, se adaugă carnea și legumele.
 6. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarba timp de 20-30 de minute, până când carnea este bine pătrunsă.
 7. Dintre toate aceste ingrediente se face un piure, adăugându-se, dacă este necesar, puțin lapte, pentru a-i subția consistența.


Rețeta este recomandată începând cu vârsta de 6-7 luni.

Sursa