mamaplus

Ce facem în ziua vaccinării și după acest proces. Posibilitățile utilizării terapiei bioregulatorie în vaccinare

-
//
25.05.2020

După vaccinare, în organism se dezvoltă anumite reacții de adaptare, precum: modificarea activității bioelectrice a creierului, activizarea cortexului glandelor suprarenale, modificarea spectrului de proteine din sânge, activizarea fermentativă a enzimelor hepatice etc.

La majoritatea copiilor aceste reacții nu trec de limitele oscilațiilor fiziologice care decurg pe parcursul a 3-4 săptămâni și nu se manifestă clinic. Dar în unele cazuri pot apărea reacții postvaccinale ce sunt însoțite de niște semne clinice caracteristice tipului de vaccin administrat.

Complicațiile postvaccinale după administrarea DTP (pertusis-difterie-tetanos) se referă la: creșterea temperaturii corpului peste 40°C, pronunțarea reacțiilor locale sub formă de umflare și înroșire a țesuturilor moi (care uneori se răspândesc pe toată suprafața coapsei și partea inferioară a spatelui), edem quincke, șoc anafilactic.

Reducerea riscului de dezvoltare a reacțiilor postvaccinale sau minimizarea intensității acestora permite pregătirea preventivă către vaccinare cu utilizarea medicamentelor bioregulatorii complexe ale companiei -Heel.

Administrarea medicamentului Lymphomyosot în funcție de vârsta copilului cu 1-2 săptămâni înainte de vaccinare și 1-2 săptămâni postvaccinare ajută la formarea corectă a unui răspuns imun, de asemenea la micșorarea riscului de reacții alergice, eliminarea toxinelor sau substanțelor adjuvante care se conțin în vaccin, și preîntâmpină dezvoltarea edemului și înroșirii pielii la locul înțepăturii. Efectul medicamentului Lymphomyosot este deosebit de pronunțat la copiii cu hipoplazie limfatică.

În ziua administrării vaccinului, cu scop de profilaxie și micșorare a stării de anxietate a copilului, dereglări de somn, creștere a temperaturii corpului, convulsii pe fon de hipertermie și creștere a tensiunii intracraniene se administrează Viburcol supozitoare de 2-3 ori pe zi în funcție de vârstă.

La copiii născuți prematur și care posedă un fon imunitar scăzut (cei care pe parcursul sarcinii au suferit de hipoxie, ce prezintă în anamneză semne de tensiune intracraniană sau mărirea tonusului muscular ori mămica fiind însărcinată a fost infectată de TORCH) Viburcol se administrează cu 3 zile înainte de vaccinare, în ziua vaccinarii și 3 zile după vaccinare.

În cazul dezvoltării reacțiilor locale după vaccinare, cum sunt edemul și înroșirea pielii la locul înțepăturii, poate fi administrat Traumeel S crema de 5-6 ori pe zi nictemeral până la dispariția manifestărilor alergice. Acest produs posedă un efect puternic antialergic și antiinflamator, de asemenea Traumeel S determină micșorarea și chiar dispariția manifestărilor dolore.

Este important de reținut că medicamentele bioregulatorii complexe ale companiei -Heel, pozitiv acționează la nivelul de suportare a vaccinului, micșorând probabilitatea dezvoltării reacțiilor nedorite, în același timp nu scad imunogenitatea și, respectiv, eficacitatea vaccinului. Aceste medicamente bioregulatorii complexe sunt de origine naturală, nu au limite de vârstă în administrare și, cu ușurință, pot fi combinate cu medicamentele alopatice în caz de necesitate.