Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea”

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea”

0
//
22.02.2018

Una dintre cele mai bune stiliste de la noi, cunoscuste atât în țară, cât și peste hotare, care a primit titlul “Stilistul Anului 2016”, Ekaterina Ketrushka  este destul de modestă și reținută atunci când vine vorba de realizările ei.

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea”

Ea este cea care le creează imaginea multor vedete autohtone. Carla's Dreams, Natalia Gordienko, Olia Tira, Natalia Barbu, dar și mulți jurnaliști, politicieni și personalități publice apelează la talentul ei în materie de machiaj.

Recent, Ekaterina a devenit mamă. Am decis să aflăm ce s-a schimbat în viața ei după nașterea micului Mark Alexandrovici (anume așa îl numește deseori însăși Ekaterina) și modul în care a făcut față sarcinii și nașterii.

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” A fost o sarcină planificată?

Da, sarcina a fost planificată, iar copilul foarte dorit. Nu a fost o surpriză pentru mine și Alexandru. Am abordat acest eveniment cu toată responsabilitatea, fără fanatism, desigur, dar planificat.

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Care a fost reacția voastră atunci când ați aflat despre sarcină?

Desigur bucurie! O bucurie infinită! Pentru fericirea inevitabilă eram ambii pregătiți. (râde)

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Cum a fost sarcina ta? Care au fost cele mai dificile luni?

Vreau să le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea! Eu (îi mulțumesc lui Dumnezeu) așa și nu am aflat cum e să ai toxicoză, picioare umflate și alte "frumuseți" ale sarcinii. În perioasa sarcinii, am petrecut ore întregi pe scenă, fără probleme, m-am dus la filmări în alte țări, la distanțe lungi. Copilul nu mi-a creat nicio incomoditate și a călătorit cu plăcere cu mama.  Doar în ultima lună de sarcină am avut niște dureri de spate. Când eram pe ultima sută de metri, nu aveam  răbdare să nasc, așteptam întâlnirea cu fiul meu.

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea”

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” A trebuit să te limitezi de la ceva?

Nici nu știu... M-am dus la sport până în luna a 7-a, am mâncat ca și înainte de sarcină (nu pentru doi), nu am ieșit din programul obișnuit. Știi, probabil este important să hotărăști ce înseamnă sarcina pentru tine. Dacă te simți o "vază de cristal", atunci, desigur, trebuie să-ți pui multe limite. (zâmbește)

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Cum a fost nașterea? Mulți se plâng de comportamentul, de munca medicilor. Ai plângeri?

Am născut la 37 de săptămâni, repede și fără dureri, timp de 17 minute! Nici măcar n-am avut timp să mă sperii. Când mi-au pus copilul pe burtă, prima întrebare a fost: "Și când trebuia să țip?" (am văzut destul de multe filme, am ascultat păreri).

Am născut la un spital privat din Capitală, la medicul Anna Josan, căreia îi sunt foarte recunoscătoare pentru profesionalism! Am ales doctorul conștient și cu grijă, aveam încredere maximă în ea, așa că nici măcar nu mi-am făcut griji și nu m-am gândit că ceva ar putea merge prost. Este foarte important să găsești "medical tău", care te va ajuta să faci față nașterii nu numai fizic, ci și psihologic.

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Îți pare rău de ceva? Ce ai fi schimbat în perioada sarcinii?

NIMIC! Mai mult, sper foarte mult ca a doua sarcină să se desfășoare exact în același fel!

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Ce nume i-ați ales bebelușului?

Toată sarcina a fost Matei, dar s-a născut Mark. (râde)

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Cum s-a schimbat stilul de viață după nașterea lui Mark?

S-a schimbat dramatic, mai ales în primele trei săptămâni. Somn! Și mie, și lui Alexandru ne lipsește foarte mult. Învățând să dormi două sau trei ore, este foarte dificil să te simți odihnit! Dar, te poți obișnui cu totul. Acum, după o lună, am revenit la vechiul stil de viață în ceea ce privește munca și hobby-urile.

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea”

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Cine te ajută cu copilul?

Să spun că mă ajută soțul ar fi ca și cum să nu spun nimic! Ne ocupăm de copil pe picior de egalitate, dar câteodată el petrece mai mult timp cu cel mic, ca să mă pot odihni! Are grijă de el foarte încrezător, de parcă ar avea mulți ani de experiență. Am auzit de la prietene că soții lor o îndelungată perioadă de timp se temeau să-i atingă pe copii, dar Alexandru nu are această problemă: îi face baia, dar și alte proceduri necesare. Slavă Domnului, avem suficienți asistenți! Bunica copilului, mătușa lui și, recent, a apărut "Arina Rodionovna", bona lui Mark.

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Când intenționezi să te întorci la serviciu?

La prima filmare am mers la două săptămâni după naștere. Acum sunt în programul meu obișnuit! Dacă îți dorești,  poți să faci totul! În planurile mele nu a intrat să stau acasă, în concediu de maternitate, timp de trei ani, asta nu este povestea mea. Nu am crezut niciodată că un copil ar putea deveni un obstacol în calea muncii sau a dezvoltării noastre.

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Care sunt planurile tale legate de copil?

Grandioase, ca la toți părinții (râde). Dacă să fiu serioasă, voi încerca să-i dau șansa de a alege în orice, nu vreau să-mi impun părerea, etichetele și obligațiile! Pentru mine și pentru Alexandru este important să fie sănătos! În rest, îl vom asculta și îl vom ajuta, dacă va fi nevoie.

Ekaterina Ketrushka: “Le doresc tuturor femeilor o sarcină ca a mea” Cum ești în calitate de mamă?

În primul rând, care provoacă încredere. Protecția exagerată sau, dimpotrivă, indiferența - nu sunt despre mine. Sunt convinsă că copiilor trebuie doar să le explici câteva momente din viață, să-i înveți să gândească, să reflecteze, să ia decizii și să fie independenți și responsabili. Urăsc să aud când la copii se țipă sau se vorbește cu prea multe dulcegării! În educație, mi se pare important să nu exagerezi cu extremele. Chiar sper că voi avea timp să VORBESC cu Mark. Asta, după părerea mea, este cel mai important în relația cu copiii: să-i ghidezi, să le explici, să-i înveți să gândească și să-i sprijini în orice început. Nu mă voi preface că sunt mama ideală. Adevărata recunoaștere maternă pentru mine va fi succesul și fericirea lui!

Sursa: Mamaplus.MD