Părul tău se îngrașă foarte repede, simți nevoia să îl speli în fecare zi și îți dă mari bătai de cap? Trebuie să știi că de vină ai putea fi chiar tu! Specialiștii susțin că foarte frecvent comitem mai multe greșeli care duc la îngrășarea părului. 

10 greșeli care îți îngrașă părul

Iată care sunt cele mai comune greșeli care îngrașă părul:

Îți speli părul excesiv – în mod paradoxal, spălarea excesivă a podoabei capilare poate accelera procesul de îngrășare a părului. Asta pentru că spălarea îndepărtează uleiurile naturale secretate de pielea capului, determinând astfel producerea în exces a sebumului, cu scopul de a îl înlocui pe cel îndepărtat prin spălare. Evita spălarea zilnică a părului, iar pentru a reuși acest lucru poți folosi, măcar la început, șamponul uscat.

Nu samponezi suficient – și șamponarea insuficientă poate cauza îngrășarea rapidă a părului, asta pentru că sebumul nu este îndepărtat complet în timpul spălării, ceea ce înseamnă că, la uscare, părul va fi deja gras la rădăcina. Așadar, asigura-te că folosești suficient șampon și că masezi părul la rădăcina în timpul spălării, folosind mișcări blânde.

Nu folosești balsamul de par așa cum ar trebui – balsamul de par trebuie întotdeauna aplicat pe vârfuri, niciodată la rădăcina.

10 greșeli care îți îngrașă părul

Clatesti părul cu apă fierbinte – părul trebuie întotdeauna clătit cu apă călduță, poate chiar rece. Apa fierbinte deshidratează pielea, determinând astfel producerea în exces de sebum, cu scopul de a hidrata scalpul.

Folosești șampon uscat în exces – șamponul uscat te poate ajută să amani spălarea podoabei capilare cu o zi, însă dacă este folosit în exces acesta poate deshidrată scalpul, stimulând astfel producția de sebum.

Îți îndrepți părul cu placă în fiecare zi – placă de îndreptat părul poate fi și ea responsabilă pentru îngrășarea rapidă a scalpului. Părul foarte drept stă lipit de scalp, intrând astfel în contact cu sebumul mai mult decât părul ondulat, care păstrează distanță de pielea capului.

Nu cureți ustensilele cu care te coafezi – peria de par, placă de îndreptat părul sau ondulatorul trebuie curățate după fiecare utilizare. Altfel, sebumul și produsele de styling se vor acumula la suprafață acestora, iar apoi vor ajunge pe par, îngrășându-l rapid.

10 greșeli care îți îngrașă părul

Îți treci degetele prin par prea des – persoanele care au tendința de a își trece degetele prin par și de a folosi mâinile pentru aranjarea părului au părul mai gras pentru că murdăria și uleiurile naturale de la suprafață palmelor ajung în par.

Îți perii părul prea des – și pieptănatul excesiv al podoabei capilare poate determina îngrășarea părului la rădăcina întrucât stimulează glandele sebacee, sporind producția de uleiuri naturale la rădăcina firelor de par.

Folosești produse care oferă strălucire părului – lacul de par, dar și alte produse care îți asigura un par strălucitor, accelerează procesul de îngrășare a părului întrucât conțin ingrediente care formează depozite la nivelul scalpului.

Sursa: doc.ro