Pe cine vom susține în acest an la Maratonul Copiilor

Pe cine vom susține în acest an la Maratonul Copiilor

-
//
12.10.2018

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează mâine, 13 octombrie, evenimentul de caritate „Maratonul Copiilor”. Evenimentul este la cea de a cincea ediție și are drept scop cultivarea solidarității în rândul copiilor.

Pe cine vom susține în acest an la Maratonul Copiilor

În acest an, în cadrul Maratonului, participanții se vor prinde în Cursa Bunătăţii pentru a ajuta copiii din familii nevoiaşe asistaţi în Centrul comunitar din s. Roşu, Cahul. Din păcate, din cauza migraţiei şi sărăciei, aceşti copii sunt lipsiţi de anumite bucurii ale copilăriei şi de cele mai multe ori sunt nevoiţi să abandoneze şcoala.

În acest Centru de zi, 25 de copii sunt ajutaţi să îşi pregătească temele pentru acasă, sunt implicaţi în activităţi creative şi sportive, primesc un prânz cald şi învaţă să fie mai buni prin implicarea în voluntariat.

Dacă majoritatea copiilor sunt obișnuiți să își realizeze visele cu ajutorul părinților, copiii din Centrul comunitar din Roşu, Cahul pe care îi vom ajuta în acest an sunt lipsiţi de această posibilitate.

Artiom a rămas în grija bunicii încă de când era mic. Părinții au fost nevoiți să plece peste hotare din cauza sărăciei și a lipsei unui loc de muncă. Frecventează Centru din Roșu de la vârsta de 6 ani, atunci când în localitate a fost închisă grădiniţa pentru o perioadă îndelungată. Aici și-a descoperit pasiunea lui pentru sport. Visează să devină fotbalist şi chiar face parte dintr-o echipă pentru juniori din localitate. Are succese mari nu doar în sport, dar și la învățătură. Este un băiat bravo și cu vise mărețe, iar pe 13 octombrie și tu poți să îl ajuți să fie mai aproape de ele. 

Pe cine vom susține în acest an la Maratonul Copiilor

„Este un copil cuminte și săritor la nevoie”. Așa este caracterizat Daniel de echipa Centrului Social de la Roşu. Vine aici deja de 3 ani şi este un exemplu pentru toţi copiii. Acasă îl aşteaptă mama şi frăţiorul de 4 ani diagnosticat cu o boală genetică gravă. 

Din cauza bolii fratelui mai mic, mama este nevoită să stea acasă. Se confruntă cu multe greutăţi, dar rămâne optimist şi învaţă bine. Este unul dintre cei mai buni elevi din clasă, îi place să citească şi să înveţe lucruri noi. Când va creşte mare, băiatul vrea să devină avocat, să îi poată apăra pe cei mai slabi. 

Pe cine vom susține în acest an la Maratonul Copiilor

Daniela este ajutorul şi sprijinul mamei sale. Are doar 9 ani, dar viaţa i-a pregătit ei şi fraţilor mai mici o lecţie grea. Acum 2 ani le-a decedat tatăl, iar toate responsabilităţile au căzut pe umerii ei și a mamei. Deşi e doar în clasa a III-a, Daniela are grijă de casă și de gospodărie, așa cum mama lucrează mult pentru a putea face față necesităților. Vine la Centrul de la Roşu împreună cu frații ei, pentru că aici primesc un prânz cald şi ajutor să îşi facă temele. Deşi a trecut prin multe greutăţi, a rămas optimistă şi foarte sârguincioasă. Visează să devină medic şi să aibă o viaţă mai bună, iar pe 13 octombrie şi tu ai şansa să o susţii. 

Pe cine vom susține în acest an la Maratonul Copiilor

Pentru a participa la Maraton, copiii și părinții lor sunt invitați la mâine, ora 10:00 la Manejul de Atletică Uşoară.