Boala inflamatorie a căilor respiratorii este caracterizată de mucus în exces, inflamația căilor respiratorii, tuse frecventă și respirație îngreunată.

Cum să lupți cu boala inflamatorie a căilor respiratorii la copii

Aceasta apare în special la sugari și la copiii mai mici de 2 ani, deoarece căile respiratorii mici ale lor se pot bloca mult mai ușor spre deosebire de adulți și copiii mai mari.

Pentru o respirație liberă, recomandăm RESPISUN®- ajută la eliminarea mucusului și reducerea edemului.

Respisun este o soluţie salină hipertonă de concentraţie 3% care se comportă ca mediu de diluţie activă, având efecte asupra scăderii edemului bronșic, scăderii vâscozităţii mucusului și asupra stimulării transportului mucociliar.

Respinsun poate fi utilizat pentru igienă nazală – sub formă de picături și ca solvent pentru inhalaţii.

Soluţia salină hipertonă 3% poate fi utilizată în terapia cazurilor de bronșită moderat-severă impreună cu medicamente bronhodilatatoare.

Numeroase studii au demonstrat că aerosolii obtinuţi prin nebulizarea unei soluţii saline hipertone 3% sunt eficienţi în amelioarea simptomatologiei bronșitelor și în grăbirea evoluţiei spre vindecarea bolii.

Bronșiolita acută este o boală virală care apare frecvent la copii, în special în perioada rece. Tratamentul este în primul rând de susţinere, constând în menţinerea unei hidratări optime și administrarea de oxigen. Studii recente au demonstrat eficienţa administrării de soluţie salină hipertonă la copiii spitalizaţi care sufereau de bronșiolită acută.

Inhalaţiile cu soluţii saline hipertonă au condus la o ameliorare clinică și scurtarea perioadei de spitalizare. Terapia cu inhalaţii cu soluţii saline hipertonice acţionează prin creșterea hidratării căilor respiratorii, reducerea inflamaţiei de la nivelul mucoaselor, îmbunătăţirea proprietăţilor reologice ale sputei și accelerarea eliminării mucusului.

Cum să lupți cu boala inflamatorie a căilor respiratorii la copii

Recomandări:

Ca solvent pentru inhalaţii – in cazul bronșiolitei si infecţiilor respiratorii virale se recomandă inhalarea de 4 ml Respisun de 3 până la 6 ori pe zi. În cazurile ușoare, doza poate fi redusă la 2-3 ml volum de lichid inhalat.

Respisun se poate folosi împreună cu medicamente bronhodilatatoare. Înainte de asocierea cu anumite medicamente de inhalat, citiţi instrucţiunile produsului respectiv.

pentru igiena nazală – se inclină capul pe spate, se introduce vârful unidozei în nară și se apasă ușor pe unidoză, întâi la o nară și apoi la cealaltă. Se îndreaptă capul, se scurg mucozităţile și apoi se șterge nasul.

Nu se suflă nasul cu putere decât după 10 minute de la utilizarea produsului. Se va utiliza la nevoie.

Compoziţie Respisun 24 fiole x 4 ml: clorură de sodiu – 3 g, apă purificată qs ad 100 ml.

Cum să lupți cu boala inflamatorie a căilor respiratorii la copii