Oamenii care merg la serviciu pe bicicletă înregistează un randament sporit la locul de muncă, sunt mai puţin stresaţi şi au parte de o viaţă mai fericită, potrivit unui studiu recent.

mamaplus

Majoritatea cicliştilor susţin că mersul pe bicicletă nu le-a îmbunătăţit doar condiţia fizică, ci şi alte aspecte importante ale vieţii. Astfel, 89% dintre cei care merg la muncă pe bicicletă au afirmat că acest lucru îi ajută să scape de stres şi astfel au relaţii mai armonioase cu prietenii şi familia. Mai mult, 66% dintre aceştia au precizat că relaţia de cuplu s-a îmbunătăţit substanţial din momentul în care au început să meargă pe bicicletă, iar 39% au menţionat că această activitate fizică le-a furnizat mai multă energie, modificând în bine calitatea actului sexual.

O treime dintre indivizi au spus că ciclismul îi relaxează şi îi ajută să aibă mai multe idei creative, iar 15% au menţionat că au avansat mai rapid în carieră decât colegii lor non-ciclişti.

La studiu au participat 2.500 de persoane care merg la muncă doar pe bicicletă şi care au renunţat la maşini sau la transportul în comun.

Specialiştii afirmă că persoanele care merg periodic pe bicicletă îmbătrânesc mai greu decât cele care nu au acest obicei. În plus, efectele îmbătrânirii sunt cu 50 la sută mai mici la cele care pedalează de trei ori pe săptămână.

Sursa