Foarte puțini pacienți se pregătesc pentru vizita la ginecolog. Mulți se emoționează și se pierd în date, uitând și ziua ultimei menstruații, o mare parte din ei nu pot răspunde în mod clar întrebărilor simple din istoria vieții lor.

Pregătirea pentru examenul ginecologic

Pregătirea va permite medicului să scurteze timpul pentru colectarea informațiile necesare și, în cele din urmă, să sporească acuratețea diagnosticului și eficacitatea tratamentului.

Deci, mai întâi de toate, amintește-ți data ultimei menstruații. Este necesar să te pregătești pentru consultație. Este normal să simțiți un sentiment de frică, de jenă și incomoditate! Dar există pacienți care suportă până în ultimul moment, și numai atunci când durerea depășește frica și sentimentul de rușine, cer ajutor.

Înțelege, complexele în acest caz nu sunt în favoarea ta. Un ginecolog cu experiență nu poate fi surprins de nimic și faptul că ești așa de jenată, pentru noi este obișnuit și nu provoacă astfel de emoții.

Acum, în ceea ce privește igiena personală și examinarea ginecologică. Cu două zile înainte de consultație, ar trebui să nu ai contacte sexuale. În dimineața de înaintea consultației, fă un duș, dar nu-ți face o spălare vaginală, care să înlăture toate eliminările. Dacă te plângi că ai eliminări și, înainte de aceasta, ai spălat totul în interior, atunci este puțin probabil că asistentul de laborator va găsi problema în frotiuri.

Și, în sfârșit, trebuie să sistematizezi informațiile care vor fi necesare pentru diagnosticarea și tratamentul calitativ. Amintește-ți cum a început și a evoluat boala. Gândește-te la posibilele motive pe care le-ai asocia cu afecțiunea. Dacă ai făcut anterior o examinare și un tratament, ia rezultatele testelor și extrasele la consultație.

Pregătirea pentru examenul ginecologic

Reîmprospătează în memorie informațiile despre viața ta: bolile pe care le-ai avut, traumele, operațiile, reacțiile alergice. Ginecologul va întreba, cu siguranță, despre funcțiile menstruale și genitale ale corpului tău: după cum s-a menționat deja, va cere data ultimei menstruații; specifică dacă ai avut o sarcină și cum s-a încheiat. Formulează-ți răspunsurile la întrebările: "Ce ți s-a întâmplat?" "Ce problemă ai?"

Autor: Elina Danilova, medic ginecolog.

Clinica TerraMed
Chișinău, str. Trandafirilor, 15/4
str. Cuza-Voda, 44A
022 202 373
info@terramed.md
terramed.md