Urechea produce și, în același timp, elimină ceară tot timpul, astfel această durere de urechi este una extrem de obișnuită la copii, dar și adulții pot avea dureri destul de frecvente. Nu trebuie să aveți o infecție sau chiar ceva în neregulă cu urechile, pentru a resimți această durere.

Iată o serie de nouă remedii eficiente pentru persoanele care suferă de dureri de urechi:

1. Medicamente fără prescripție medicală

Medicamentele antiinflamatorii pot ajuta la ameliorarea durerii și disconfortului. Acestea pot reduce temporar durerea unei dureri de urechi. Persoanele care suferă de durere la urechi pot încerca:

  • ibuprofen;
  • acetaminofen;
  • acid acetilsalicilic.

Este important să rețineți că nu este sigur să dați aspirină bebelușilor și copiilor. Acest lucru se datorează riscului unei afecțiuni foarte grave ce pune în pericol viața copilului, numit sindromul Reye.

Aceste medicamente pot provoca reacții adverse grave la copii și copii mici. Rețineți, de asemenea, că doza pentru copii este adesea semnificativ mai mică decât doza adecvată pentru adulți.

2. Încălziți urechea

Încălzirea de la un dispozitiv electric de încălzire sau de la un pachet fierbinte poate reduce inflamația și durerea în ureche.

Aplicați un tampon fierbinte la ureche timp de 20 de minute. Pentru cele mai bune rezultate, oamenii ar trebui să atingă gâtul cu tamponul fierbinte.

Obiectul încălzit nu trebuie să frigă și, bineînțeles, oamenii nu trebuie să adoarmă niciodată cu acesta pornit.

3. Răciți urechea

Un pachet rece poate ajuta la tratarea durerii urechii. Încercați să împachetați gheața în prosoape de hârtie sau să înghețați un pachet rece și apoi să îl acoperiți cu o cârpă ușoară. Țineți acest lucru la ureche și pe zona de sub ureche timp de 20 de minute.

Frigul nu ar trebui să vă facă rău, iar părinții nu ar trebui să aplice niciodată gheață direct pe pielea copiilor lor. Unii oameni consideră că încălzirea urechii oferă o mai mare ușurare decât frigul. Pentru alții, ambalajele alternative calde și reci (20 de minute fierbinți, urmate de 20 de minute la rece) asigură cea mai bună ușurare a durerii.

4. Picăturile pentru urechi

Picăturile pentru urechi pot reduce presiunea în ureche cauzată de lichidul și ceara de urechi. Oamenii ar trebui să citească cu atenție instrucțiunile și să vorbească cu un medic înainte de a folosi picături de urechi pentru un copil.

Picăturile pentru urechi nu reprezintă un substitut pentru antibiotice, astfel încât oamenii ar trebui să le utilizeze doar câteva zile. Dacă simptomele se întorc, oamenii ar trebui să afle părerea unui doctor.

Este important să rețineți că oamenii nu ar trebui să utilizeze picături de urechi la un copil cu tuburi în urechi sau al cărui timpan este perforat.

5. Masajul

Masajul ușor poate ameliora durerea de urechi care radiază din maxilar sau dinți sau care cauzează o durere de cap si tensiune.

Oamenii pot masa orice mușchi înconjurător. De exemplu, dacă zona din spatele urechii este dureroasă, încercați să masați mușchii maxilarului și ai gâtului.

Masajul poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii cauzate de o infecție a urechii.

  • Folosind o mișcare în jos, aplicați presiune începând cu spatele urechilor și în jos pe gât.
  • Continuând să aplicați presiunea în jos, lucrați înainte la partea din față a urechilor.

Acest tip de masaj poate ajuta la scurgerea excesului de lichid din urechi și la prevenirea agravării durerii.

6. Usturoiul

Dacă mâncați un cățel de usturoi pe zi, atunci acesta vă poate ajuta la prevenirea infecțiilor urechii. Usturoiul a fost folosit de mult timp în medicina populară pentru a ușura durerea. Unele cercetări sugerează că are proprietăți antimicrobiene care pot combate infecția.

Oamenii nu ar trebui să-l folosească drept înlocuitor pentru antibioticele recomandate de medic. În schimb, luați în considerare adăugarea usturoiului la un regim antibiotic.

Pentru a preveni infecțiile urechilor, încercați să mâncați câte un cățel de usturoi în fiecare zi. Picăturile de urechi pe bază de usturoi pot, de asemenea, reduce durerea și pot preveni agravarea unei infecții. Gătiți câte doi sau trei căței în două linguri de muștar sau ulei de semințe de susan până când vor avea culoarea maro, apoi împrăștiați amestecul. Ulterior, aplicați o picătură sau două pentru fiecare ureche.

7. Ceapa

Ca usturoiul, ceapa poate ajuta la combaterea infecțiilor și la reducerea durerii. De asemenea, la fel ca usturoiul, ceapa nu este un substitut pentru îngrijirea medicală.

Încălziți o ceapă în cuptorul cu microunde timp de un minut sau două. Apoi, presați lichidul și aplicați câteva picături la ureche. O persoană poate dori să se așeze timp de 10 minute și apoi să lase lichidul să iasă din ureche. Repetați acest lucru cât simțiți că este necesar.

8. Absorbire 

Absorbirea poate ajuta la reducerea presiunii în trompa lui Eustache, oferind o ameliorare a durerii.

Bebelușii se pot simți mai bine atunci sunt alăptați. Adulții și copiii pot să sugă bomboane sau dropsuri de tuse.

9. Laptele matern

Laptele matern are proprietăți antimicrobiene. Unele studii sugerează că schimbarea laptelui matern al mamei se bazează pe microbii la care este expus un copil.

La bebeluși, precum și la copii și adulți, aplicarea locală a laptelui matern poate, de asemenea, să ajute. Laptele matern este puțin probabil să provoace efecte secundare grave.

Oamenii pot încerca să pună câteva picături de lapte matern în fiecare ureche și să repete acțiunea, după cum este necesar.

Nu uitați că igiena personală este foarte importantă!