Să recunoaştem, din punct de vedere vizual, cele mai frumoase perechi de pantofi sunt cele cu tocuri înalte, cât mai înalte. Și totuşi, puţine femei sunt într-adevăr fericite atunci când poartă pantofi cu toc înalt, iar şi mai puţine dintre ele ar putea cuceri lumea, căci au dureri de cap. Şi de spate.

mamaplus

Într-un interviu recent, dr. Tarek Nazer, medic Ortopedie-Traumatologie, specialist în chirurgie artroscopică, a făcut niște mențiuni pe care fiecare femeie ar trebui să le știe înainte să încalțe o pereche de pantofi cu toc înalt.

Medicul spune că atunci când femeile se încalţă cu tocuri, se schimbă toate punctele de sprijin ale corpului. Călcând pe partea anterioară a piciorului, adică pe vârf, o femeie poate să dezvolte bătături, diformităţi ale degetelor, dar şi unghii încarnate, această ultimă problemă fiind cauzată şi de forma pantofilor.

Tocurile acceptate, care nu produc disconfort şi probleme de sănătate ulterioare, sunt de cel mult 5 centimetri. Până la vârsta de 18 ani, tocurile nu sunt indicate absolut deloc.

”Câteva ore la un eveniment important nu este un capăt de ţară pentru tocuri foarte înalte, dar o zi întreagă la birou schimbă datele problemei. Recomand ca doamnele şi domnişoarele să recurgă la o pereche de încălţăminte comodă, de rezervă, care le poate salva în situaţia în care simt că pantofii cu toc le cauzează dureri acute”, mai spune dr. Tarek Nazer

Sursa: ziarulnational.md