Marva Vagarșakovna Oganian - medic naturopat, biochimist cu 45 de ani de experiență în tratament medical și muncă de laborator. Ea își împărtășește cu plăcere cunoștințele și metodele cu cei care doresc să-și îmbunătățească calitativ sănătatea și viața.

Tezele principale ale teoriei lui Marva Oganian

1. Cunoașterea biochimiei - baza existenței corecte a fiecărei persoane

Nimeni nu vrea să se îmbolnăvească. A nu te îmbolnăvi este o dorință normală. Boala este o adevărata crimă împotriva organismului și a omului însuși.

2. Medicina modernă nu tratează boala în sine, ci simptomele acesteia

Cu ce se ocupă medicina oficială modernă? Ea tratează simptomele. Însă simptomele nu pot fi vindecate, ele pot fi înlăturate doar pentru o perioadă. Însă apoi ele revin – într-o formă asemănătoare sau modificată. Cel mai grav este că boala tinde nu doar să devină cronică, ci și să se transforme în altele.

3. „Moartea vine din intestine”

În medicina naturală, există chiar o expresie comună - „moartea vine din intestine”. Și este literalmente așa. Dacă știm regulile de curățare a intestinelor, am trăi foarte mult timp și am fi sănătoși. Cu cât este mai în vârstă persoana, cu atât mai multă murdărie ea acumulează. Despre ce fel de murdărie este vorba, veți intreba? Mai întâi de toate - conținutul intestinului, pentru că noi nu-l curățăm, nu-l spălăm, nici în copilărie, nici mai târziu. Ceea ce se întâmplă în intestine este ceva teribil. Microflora putrezită va fi curățată și va rămâne cea bună, deoarece microbul benefic nu poate fi spălat complet din intestine, este ireal. Microflora rea va fi spălată, va rămâne una prietenoasă care se va înmulți. Principalul lucru este să oferi o nutriție adecvată acestei microflore benefice.

4. Alimentație corectă și incorectă

Mâncarea este o mare binecuvântare, dar în prezent ea a devenit un mare rău. Răul este mâncarea „publică”, care este vândută în spații publice de catering - cantine, grădinițe, spitale, armată etc. Aceasta este o mâncare criminală pentru sănătate. Din această cauză, copiii se îmbolnăvesc în grădinițe. Nu din cauza frigului, ci pentru că acolo ei primesc o hrană distructivă, de la care au acumulat prea multă murdărie. 

5. Pastilele nu vindecă, ele distrug sănătatea

Dacă veniți la medic cu durere în picioare, medicul vă va prescrie un medicament pentru durere în picioare. Dar vă va ajuta acest lucru? Cine face pastilele? Omul. Dar poate omul recrea corect ceea ce a creat natura? Corpul uman nu a fost creat de om, este imposibil de a crea în mod artificial omul, deoarece el a fost creat de natură, Dumnezeu, Univers. Putem atinge nivelul divin și să corectăm ceea ce a fost creat de creator? Nu, nu putem. Dar ce putem face cu această creație? O putem deteriora, ceea ce facem acum cu ajutorul medicamentelor. Voi primiți un produs străin, nu este vorba de mâncare, este vorba despre ceva nefiresc, străin. Medicamentul corectează metabolismul? Nu, doar îl înrăutățește. Pentru tratament este potrivit doar ceea ce este creat de natură. Orice produs alimentar are un efect farmacologic, dar numai acela care corespunde chimiei noastre biologice.

Pentru a nu se îmbolnăvi, omul trebuie să aibă o conștiință ecologică, în primul rând medicii și guvernul, iar apoi fiecare dintre noi. Societatea, spre exemplu, creează mai întâi alcoolul și alcoolismul, iar mai apoi se luptă cu el. Acesta este paradoxul timpurilor moderne. Nu ajungeți la asta. Dacă o persoană își va dezvolta o conștiință ecologică, el nu va suporta absurditatea care are loc acum în întreaga lume, ci va atrage și alți oamenii după el, îmbunătățind astfel întreaga lume.

Sursa