De cele mai multe ori coșurile apar  într-o anumită zonă a feței, de exemplu pe frunte, pe obraji, pe  pomeți sau pe bărbie.  Pe cînd celelate părți ale feței rămîn neafectate. Medicina orientală consideră că orice erupție cutanată  denotă o problemă internă. Să aflăm ce arată coșurile de pe față, cum putem citi harta lor și la ce organe interne trebuie să atragem atenția.

Harta coșurilor: ce dezvăluie coșurile despre starea ta de sănătate

Coșurile de pe frunte

Pe frunte pot fi stabilite cîteva zone ce reprezintă anumite organe:

 • Pe linia creșterii părului, ceea ce indică o disfuncție a vezicii biliare.
 • În centrul frunții - e vorba despre o disfuncție intestinală, folosirea exagerată a produselor grase și dulci, precum și întrebuințarea medicamentelor și a hormonilor. Partea de sus a frunții este responsabilă de intestinul gros, cea de jos - de intestinul subțire. 
 • Deasupra sprîncenilor – o dereglare a funcționării inimii și intestinelor.
 • Pe frunte există zone responsabile de vezica urinară.

Coșurile de pe frunte vorbesc despre o acumulare de toxine în organism, o alimentare nesănătoasă, despre stresuri permanente. În aceste cazuri trebuie să vă alimentați sănătos, să mîncați mai puține produse dulci, produse de patiserie, prăjeli, afumături, mîncare sărată și să beți mai multă apă.

Coșuri în regiunea tîmplei

Indică probleme  ale splinii și vezicii biliare.

Coșuri între sprîncene

Coșurile din această zonă indică probleme ale ficatului. Poate fi voba de o intoxicare cu alcool, de o  alimentare  nesănătoasă, de întrebuințarea medicamentelor. Astfel sîngele se purifică mai încet. Dar și emoțiile ascunse, precum ciuda, pot determina apariția coșurilor.

Coșuri pe nas

Coșurile pe nas indică:

 • probleme cu stomacul și vezica biliară (partea de sus);
 • o disfuncție a sistemlui cardiovascular. Dacă suferiți de o o circulație proastă, poate să apară cuperoza și să se înroșească nasul.  Înroșirea vîrfului nasului vorbește despre tensiune arterială înaltă.  Astfel că e nevoie să adoptați un mod de viață sănătos, să faceți sport și să consumați produse ce conțin vitamina B;
 • afecțiunile bronhiilor (coșuri și înroșiri ale aripilor nasului și ale nărilor).

Harta coșurilor: ce dezvăluie coșurile despre starea ta de sănătate

În jurul ochilor, sub ochi (peste pomeți)

Deseori acestea sînt un indiciu al afecțiunilor renale și ale glandelor renale. Fiți atenți ce regim respectați, enervați-vă mai puțin, odihniți-vă mai mult și dormiți mai bine.

Coșurile de pe obaji

Cele din parea superioară a obrajilor (sub linia pomeților) vorbesc despre probleme cu stomacul sau alte alimente nesănătoase.

Este nevoie de un regim alimentar disociat, să nu beți apă în timpul mmeselor  sau după, să limitați consumul de grăsim, precum și al laptelui.

 • Coșurile din zona centrală a obrajilor, de pe piept și de pe spate pot indica unele probleme ale plămînilor. Obrazul drept este responsabil de plămînul drept, ira stîngul - de cel stîng.  Problemele capilare, petele roșii, de asemenea, sînt simptome ale afecțiunilor pulmonare. Cercetătorii chinezi consideră că acestea apar atunci cînd nu duceți lipsă de bucurie, faceți prea mult efort fizic, nu respirați suficient aer curat, precum și din cauza fumatului. Astfel că se acumulează multă energie grea și negativă și apar coșurile. 
 • Coșurile din partea inferioară a obrajilor (pe linia feței) sînt determinate de afcțiunile cavității bucale, dinților și gingiilor. 

Coșuri pe bărbie

Coșurile de pe bărbie și pilozitatea pot fi determinate de o disfuncie hormonală, nivelul de hormoni masculini crescut (androgeni). O altă cauză sînt probemele din zona pelviană. La femei acestea sînt legate de bolile ginecologice sau endocrinologice, la bărbați - de apariția prostatitei. Trebuie să mergeți la ginecolog pentru un control al ovarelor, iar bărbații - la urolog. De asemenea e bine să mergeți  la un endocrinolog pentru a face o analiză hormonală. Acestea sînt determinate și de stres, somn insuficient, consumul cafelei și a alcoolului.   

Harta coșurilor: ce dezvăluie coșurile despre starea ta de sănătate

Coșuri în jurul buzelor

 • Coșurile în zonele laterale ale buzelor și de pe umeri indică probleme ale sistemuui digestiv, de cele mai multe ori ale intestinului gros. Acestea sunt însotite de constipații, colici, indigestii. Coșurile apar la oamenii sensibili și emotivi, cei care primesc totul aproape de suflet. Trebuie să reduceți consumul de alcool, ceai, cafea și mîncarea nesănătoasă. Să adoptați un regim alimentar sănătos și să nu vă enervați.
 • Coșurile deasupra buzelor deneotă probleme ale sistemului cardiovascular. Coșurile de pe colțurile buzelor și de pe patea superioară a buzelor pot fi cauzate de  afecțiuni ale duodenului, iar de pe partea centrală a buzei inferoare – probleme ale intestinului subțire, de pe mijlocul buzei inferioare – ale intestinului gros.

Coșuri pe gît

Acestea indică probleme endocrinale și ale sistemului digestiv. Pot fi cauzate de o răceală sau boli infecțioase. Petele roșii sau erupțiile pot fi determinate de alergii.

Ce indică coșuirile pe față: concluzii

Sperăm că această hartă vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine organismul. Aceasta nu înseamnă că, dacă a apărut un coș pe obraz, trebuie să mergeți să vă controlați plămînii. Probabil nu ați curățat bine pielea sau ați atins fața cu mîinile murdare. Dar dacă coșuirle apar în permanență pe aceleași regiuni ale feței, trebuie să mergeți neapărat la medic și să verificați starea organelor răspunzătoare de aceste zone.

Sursa