mamaplus

Ginecolog Serafima Clima: ”Acum incontinența urinară la femei poate fi tratată fără dureri sau discomfort”

0
//
23.01.2020

Incontinența urinară este o problemă de care suferă milioane de oameni în întreaga lume, în mare parte femei de diferite vârste. Pierderea involuntară a urinei sau incontinența urinară poate surveni din cauza unor situatii speciale fără patologie - presiunea bruscă asupra vezicii urinare prin strănut, tuse sau ridicarea de greutăți, sarcina – sau a unor afecțiuni - infecția tractului urinar, leziuni ale colului uterin, ruptura de perineu, tumori ale vaginului, fibrom uterin, cancer de col uterin sau traume ale coloanei vertebrale.

Datorită tehnologiilor moderne, incontinența urinară poate fi tratată rapid și fără dureri. Medicul ginecolog obstetrician de la Clinica Adler Medical, Serafima Clima are câteva informații și recomandări utile în acest sens.

Ce categorii de femei pot fi afectate de incontinența urinară?


Incontinența urinară este o problemă serioasă în viața fiecărei femei, indiferent dacă este la vârsta fertilă sau în menopauză. Din păcate această problemă este actuală și pentru fetițele care au diverse maladii ce duc la micșorarea forței musculare a bazinului mic sau în urma unui traumatism. În cazul categoriei de femei fertile, este nevoie de tratament după nașterea fiziologică (n.r. pe cale naturală), nașterea cu diverse patologii și dacă femeia a avut unele intervenții chirurgicale sau operații de cezariană/ginecologică. La vârsta menopauzei sau a post-menopauzei, femeile au nevoie mai des de tratament de incontinență urinară. Este vorba despre femeile cu prolaps vaginal de gradul I sau II, cele care au suportat diverse intervenții chirurgicale și în urma traumatismelor.

mamaplus

Ce metodă de tratament recomandați?

Clinica Adler Medical deține un aparat medical german numit PELVICENTER 3 Tesla, care aplică stimulare magnetică transpelviană. Tratamentul este neinvaziv - fără utilizarea de electrozi, cabluri sau sensori, durează 20 min și se face de 2-3 ori pe săptămână. Un alt avantaj ar fi că nu este dureros, iar terapiile complementare de oxigen și lumină ajută la calmarea sistemului nervos și la o regenerare celulară sporită.

Programează-te acum pentru o consultație la Clinica Adler Medical la numerele de telefon 022 27 17 60 sau 0674 71 760.

Adresa: str. Bulgară 41/1, Chișinău
SITE https://adlermedical.md/