mamaplus

Dr. Stela Tihon: ”Leziunile de pe colul uterin netratate la timp, pot duce la cancer”

0
//
25.02.2020

Deseori, în cadrul consultului ginecologic apare necesitatea unor investigații instrumentale și de laborator suplimentare. Una dintre acestea, este colposcopia – această metodă simplă și rapidă, dar totodată foarte informativă, ne permite analizarea minuțioasă a colului uterin.

Potrivit medicului obstetrician-ginecolog Stela Tihon, colposcopia este necesară în cazul în care existǎ risc pentru HPV, atunci când testul Babeș Papanicolau are valori anormale sau pentru verificarea unor leziuni la nivelul vaginului sau colului.

”Aceste leziuni nedetectate și netratate la timp sunt extrem de periculoase, întrucât pot duce la cancer. Examinarea se face cu ajutorul unei minicamere care proiectează imaginea la ecran, este de scurtă durată și absolut nedureroasă.”, a mai adăugat dr. Stela Tihon.

Clinica Sancos acordă mereu o atenție deosebită sănătății femeilor. Specialiștii clinicii sunt adepții prevenţiei bolilor, de aceea vă recomandăm să efectuați cu regularitate vizite cu scop profilactic la medicul ginecolog și mamolog.

Prevenția poate face diferenţa, în special în cazul bolilor oncologice ale glandei mamare și de col uterin, care au o rată foarte înaltă de tratament dacă sunt depistate la timp.

Prețul procedurii de colposcopie este de 250 lei.
Informații suplimentare și programări la +373 (22) 909 909.
SITE

Sănătatea și frumusețea sunt de neprețuit! Aveți încredere în cei mai buni!