Te simți vinovată că în weekend vrei să te trezești târziu? Dimineața oprești alarma de 7 ori până te ridici din pat? Nu te îngrijora, se pare că femeile trebuie să doarmă mai mult decât bărbații. Iată de ce.

mamaplus

Știi deja că specialiștii recomandă femeilor să doarmă opt ore pe noapte, însă studii recente demonstrează că aceste opt ore sunt insuficiente.

Somnul prezintă caracteristici diferite pentru bărbați și femei, iar cum femeile au o activitate cerebrală semnificativ mai mare decât a bărbaților, în mod firesc au nevoie de mai multe ore de odihnă. În plus, expresia „somnul de frumusețe” nu este un mit! Pe timpul nopții, întregul corp se repară la nivel celular, ceea ce înseamnă și o piele mai frumoasă, care se menține tânără mai mult timp.

Conform ultimelor cercetări, femeile au nevoie de cel puţin 20 de minute de somn în plus faţă de bărbaţi pentru a se putea trezi odihnite. Printre primele semne ale faptului că nu dormi suficient este nevoia de a mânca cât mai mult dulce. Oboseala acumulată are un efect negativ şi asupra tonusului muscular.  Cu cât este mai obosită o femeie cu atât simţurile ei vor fi mai scăzute. Intuiţia dar şi răbdarea fiind cele mai afectate.

Așadar, doamnelor, mai mult de opt ore de somn vă ajută să fiți mai sănătoase, mai atractive și eficiente.

Sursa