Starea de disconfort stomacal apare ba când combinăm la un mod nefericit alimentele, ba când avem intoleranță la unele alimente sau, pur şi simplu, din senin. Balonarea abdominală poate fi şi semnul unor suferinţe acute sau cronice, astfel că dacă problema devine una constantă, trebuie să mergi la medic. Dacă ea apare rar, atunci o poţi trata cu remediile de mai jos. Mai ales după masa copioasă de Revelion, suntem convinși că aceste sfaturi îți vor fi de folos. 

1. Mergi la baie şi dă gazele afară

Oricât de jenant ți s-ar părea, este recomandat să mergi la baie sau într-un loc ferit de urechile celorlalţi şi să dai gazele afară, în felul acesta o să scapi de senzația de balonare.

2. Întinde-te pe pat

Dacă eşti acasă, întinde-te pe pat şi relaxează-ți muşchii, în acest fel presiunea din stomac și intestine va dispărea. O altă poziție bună de diminuare a disconfortului dat de balonare este cea în patru labe, ca şi când ai căuta ceva pe sub pat. Se pare că această poziție favorizează eliminarea silențioasă a gazelor.

3. Bea un ceai verde, de muşeţel, mentă sau ghimbir

Aceste ceaiuri au efect antiinflamator şi îți calmează durerile de stomac. De asemenea, ajută la reducerea gazelor din stomac şi intestine, ajutându-te să scapi de balonare.

4. Bea un pahar de apă călduţă cu lămâie

Dacă bei puțină apă caldă cu lămâie după masă, o să observi că dispare orice urmă de balonare. Plus de asta, dacă bei apă cu lămâie dimineața, te asiguri că nu o să ai această senzație când ți-e lumea mai dragă. Nu degeaba consumă fotomodelele apă plată cu lămâie.

5. Bea apă cu puţin oţet de mere

Nutriţioniştii recomandă ca în situaţiile de balonare să bei o jumătate de pahar de apă în care să amesteci o lingură de oţet de mere. Oţetul de mere stimulează producerea de acid gastric care te ajută să digeri mâncarea mai uşor.