mamaplus

Cum să prepari în condiții casnice sirop din ridiche neagră: un remediu excelent împotriva tusei

-
//
23.03.2020

Un remediu natural pentru tratarea tusei, cum este siropul de ridichea neagră, este binevenit, mai ales în această perioadă a anului.

Dacă micuțul tău este predispus la infecții la nivelul căilor respiratorii, atunci siropul de ridiche neagră îl poate ajuta. Este vorba de un sirop de tuse natural, ușor de preparat, doar din ridiche neagră și miere. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, ridichea neagră este recunoscută ca un excelent tonic pentru imunitate și pentru stimularea capacității organismului de a preveni diferite afecțiuni.

În medicina tradițională asiatică, ridichea neagră și mierea au fost întotdeauna folosite pentru a trata tusea, bronșită și alte afecțiuni ale sistemului respirator, datorită proprietăților lor antivirale și antimicrobiene. Siropul de ridiche neagră te va ține departe de durerile în gât, infecțiile bacteriene, gripă și viroze.

Cum se prepară siropul din ridiche neagră

Metoda 1: Ia o ridiche neagră mai mare și spal-o bine. Apoi cu ajutorul unui cuțit taie partea de sus. Apoi scobește-o în interior, astfel încât să rezulte o gaură în centrul ridichei. În gaura formată toarnă miere, dar nu până sus. Trebuie să lași un spațiu în care să se adune siropul. Dacă umpli ridichea până sus cu miere, sucul se va scurge afară. Lasă ridichea așa, undeva la temperatura camerei. După aproximativ 12 ore va rezulta un excelent sirop de tuse cu gust plăcut.

Doza pentru copii este de o linguriță de trei ori pe zi, înainte de mese. Iar pentru adulți de trei linguri pe zi, înainte de mese. În fiecare seară se toarnă miere în gaura din ridiche, astfel încât a doua zi să ai gata o nouă doză de sirop. La fiecare trei zile inlocuiste ridichea.

Metoda 2: Dacă nu găsești ridichi mari, poți să iei trei ridichi mai mici, să le speli și să le dai pe răzătoare. Nu e nevoie să le cureți de coaja. Pune-le într-un borcan de sticlă. Adaugă mierea și amestecă bine până ce compoziția devine omogenă.

Acoperă vasul și lasă ridichea să se înmoaie timp de 12 ore. După acest interval de timp poți strecura siropul de ridiche neagră printr-un tifon și să-l păstrezi în figider.

Proprietățile ridichei negre

Caracteristica principală a ridichei negre este coaja de culoare neagră. Această specie este mai mare decât ridichea roșie obișnuită și poate crește de la 7 până la 10 cm în diametru. În funcție de tip, acesta poate avea forma cilindrică sau alungită. Miezul este crocant, alb, ușor amărui și puțin picant. Ridichea neagră este o plantă bienală. Ea poate fi mâncată atât în stare proaspătă, cât și gătită.

Această plantă este un excelent agent antiinflamator, în special pentru căile respiratorii. Ea conține minerale în cantități semnificative, cum ar fi calciu, fosfor, potasiu și sodiu, dar și vitamina C, acid folic (vitamina B9) și putină vitamina A.

Calciul protejează vasele de sânge împotriva deteriorării și reduce riscul de accident vascular cerebral. Acest mineral este esențial pentru funcționarea celulelor nervoase, iar deficiența acestuia poate provoca oboseala, crampe musculare, bătăi neregulate ale inimii, amețeală și constipație.

Fosforul este necesar pentru multe procese din organism. Acesta intră în compoziția oaselor și dinților și are un rol important în producerea de colagen, care este necesar pentru piele și țesutul conjunctiv. Fosforul intră, de asemenea, în compoziția fosfolipidelor și este esențial pentru funcționarea membranei celulare.

Sodiul se găsește, de asemenea, în ridichea neagră și, prin urmare, în sucul său. Această substanță este importantă în nutriția celulelor și este una din componentele principale ale sângelui. În plus ajută la sistemul circulator al organismului și la menținerea tensiunii arteriale. Este, de asemenea, un electrolit, ceea ce înseamnă că savurarea unei salate din ridichi negre este ideală, atunci când faci sport, și pierzi multă apă prin transpirație.

Dar această legumă este foarte bogată și în Vitamina C - deosebit de importantă în lunile de iarnă, deoarece este excelentă în prevenirea gripei și a răcelilor.

Ridichea neagră este bogată în fibre, care accelerează peristaltismul. Fibrele și apa, care dețin un procent ridicat în ridichea neagră, sunt o combinație excelentă pentru persoanele care au probleme cu constipația.