mamaplus

Cum menții dinții imaculați după înălbirea profesională? Sfaturi de la stomatolog

-
//
07.08.2019

Pe cât de natural ar trebui să fie să zâmbești, într-atât de dificil poate fi să o faci, dacă ai probleme stomatologice. Lista afecțiunilor dentare cu care se confruntă majoritatea moldovenilor este lungă, însă mereu prezente sunt problemele estetice.

mamaplus

Dinții îngălbeniți sau afectați de fluoroză sunt unele cauzele care îi aduc pe pacienți la clinica stomatologică. Soluția minune este albirea dentară. Dacă ai făcut sau planifici să faci o asemenea procedură în viitorul apropiat, vezi aici câteva reguli simple de menținere a zâmbetului sclipitor, obținut la stomatolog.

Nu lăsa pe mâine zâmbetul frumos pe care-l poți obține azi

Prezentul este înfrumusețat artificial. Realitatea care-ți apare în față în fiecare zi te tentează involuntar să schimbi ceva. Să-ți schimbi stilul de viață, comportamentul, vestimentația, dar mai ales aspectul fizic.

Schimbarea vizibilă a nuanței danturii se datorează vârstei, obiceiurilor alimentare, tratamentelor îndelungate cu antibiotice, viciilor. Iată de ce, nici nu e de mirare că toți își doresc îmbunătățiri estetice a dinților, mai frecvent - înălbirea lor.       

Ce trebuie să faci înainte de înălbirea dinților?

Până a-ți recăpăta albul dinților, pregătește-i din timp pentru această procedură. Mergi mai întâi de toate la o consultație. Doar un medic stomatolog îți poate face cea mai bună recomandare despre tipul de albire dentară care ți se potrivește.

Pentru a vedea un rezultat imediat, trebuie să faci mai întâi de toate o curățire profesională a dinților - detartraj. Pe lângă faptul că procedura în sine îți va asigura un ton mai deschis a dinților, detartrajul va ușura procesul de înălbire a dinților. 

Tot pentru un efect de durată, trebuie mai întâi de toate tratate cariile, gingivitele sau alte afecțiuni dentare.

Azi dinți albi, mâine pătați

Azi albi, mâine pătați, un asemenea rezultat este mai mult decât posibil dacă nu sunt respectate câteva reguli principale. Nici un medic stomatolog nu-ți poate da garanții dacă nu vei avea grijă personal de dantura ta după ieșirea din cabinet.

1. Periajul de 2 ori pe zi

Prima regulă a unei danturi sănătoase este periajul. Periajul este o procedură primordială și după albirea mecanică. Pe lângă spălarea clasică cu pastă de dinți, adaugă în setul de îngrijire ața dentară și apa de gură. O curățare eficientă presupune spălarea dinților dimineața și seara, iar durata periajului trebuie să fie de minim 3 minute.

2. Lasă-te de fumat.

Cauza principală care duce la apariția petelor galbene pe dinți este fumatul. Acest viciu este nu doar simțit, dar și văzut odată ce porți o conversație. Așadar, pentru a întârzia apariția noilor pete inestetice, evităm fumatul.

3. Folosește un pai.

Pentru a te bucura cât mai mult timp de zâmbetul proaspăt îți recomandăm să bei cu ajutorul unui pai. Asta ar însemna să-l ai mereu la îndemână. Mai ales dacă ai în față o cafea, un capucino, un pahar de cola, sau orice altă băutură colorată. După albirea dentară, ca și până la ea ,dinții sunt predispuși să absoarbă culorile inestetice.

4. Evită mâncarea colorată, mai ales coloranții artificiali.

În acest caz ne referim la alimentele care la propriu au un colorit intens, de exemplu, sucul de tomate, coacăza sau fructele roșii. E de dorit ca astfel de alimente să le consumi după o zi de la efectuarea procedurii.

mamaplus

Servicii stomatologice populare pentu un zâmbet sclipitor – tipurile de albire dentară

Procedurile stomatologice au avansat foarte mult în ultimii ani. Din acest motiv, dorința de a avea un zâmbet sclipitor poate fi îndeplinită cu ușurință. Dantura perfectă e la un pas distanță, totul depinde însă de necesitățile pe care le ai și, desigur, de posibilitățile financiare. În prezent poți beneficia de următoarele servicii stomatologice care te pot ajuta să obții un zâmbet de un alb pronunțat în mai puțin de o oră.

- albire dentară în oficiu (prin activare cu lampă, lazer sau alți activatori);

- albire dentară cu gutieră la domiciliu.

Asigură-te că iei tot ce poți de la viață – alege să-ți împrospătezi zâmbetul cu albirea dentară și nu uita de ședințele de detartraj o dată în jumătate de an, pentru a-i păstra sclipirea.