mamaplus

Coronavirusul s-ar putea transmite și prin bani. Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății

0
//
06.03.2020

Tot ce ştiam despre coronovarius a fost dat peste cap ieri de oamenii de ştiință: coronavirusul a suferit cel puțin o mutație! Şi mai grav, forma modificată este cea mai agresivă şi responsabilă de cele mai multe decese pe glob. Iar alte mutații nu sunt excluse. Un alt avertisment vine de la Organizația Mondială a Sănătății: virusul se transmite prin bani!

3.300 de morți, aproape 100 de mii de oameni infectați şi peste 80 de țări afectate. Coronavirusul provoacă mai multă panică în lume decât terorismul! 

Un anunț al cercetătorilor chinezi dă frisoane şi mai mari omenirii. Virusul chinezesc ar fi suferit o mutație. Iar tulpina cea mai agresivă şi imprevizibilă nu este cea originală!

L este mutația tulpinei orginale S. Este responsabilă pentru peste 70 la sută dintre infectările din China. Şi mai înspăimântător, oamenii de ştiință nu exclud alte mutații pe viitor. 

Şi nu e tot. Un alt anunț teribil vine de la Organizația Mondială a Sănătății. Experții avertizează oamenii din întreaga lume să nu mai folosească bancnote și monede, deoarece banii ar putea să transmită coronavirusul. 

Specialiştii le recomandă oamenilor să apeleze la plățile contactless. China și Coreea de Sud au început să spele la propriu banii într-o încercare disperată de a opri răspândirea coronavirusului.

Deşi în România avem doar şase cazuri de coronavirus, autoritățile de la noi se pregătesc pentru ce e mai rău. Sunt patru scenarii. Cel mai negru presupune peste 2.000 de români infectați.

În prezent, ne încadrăm, însă, la primul scenariu, cel mai uşor, sub 25 de infectați.  

Până acum au fost identificate trei modele de transmitere.

Cinci din cei şase români infectați au adus virusul dintr-o țară focar. Al doilea model, este transmiterea pe plan local. Cum s-a infectat tânărul de 16 ani, de la unchiul său. Şi a treia variantă, cea mai periculoasă, e cea în care pacienții infectați nu au simptome şi împrăştie virusul. 

Istoria recentă ne dă însă şi speranțe. În 2003, SARS, un coronavirus din aceeaşi grupă ca şi COVID 19, a dispărut de la sine. 

Premiera ultimului film din seria Bond a fost amânată până în luna noiembrie. Şi Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi reprogramate. Autoritățile internaționale îndeamnă, însă, la calm. Şi fac apel ca oamenii să nu cumpere măşti şi geluri dezinfectante în neştire. Pentru ca bolnavii şi cadrele medicale, cei care au mai mare nevoie de ele, să le folosească.