Un medic australian ar putea salva omenirea. Cel puțin așa arată descoperirea făcută de el. Mai exact, cancerul ar putea fi tratat cu o simplă injecție.

mamaplus

Tratamentul implică injectarea de celule modificate care au ca țintă celulele canceroase. Injectarea celulelor modificate arată o rată de recuperare de 70-80%. 

Dr. Ken Micklethwaite spune că noul tratament utilizează celulele imune modificate, numite celule CAR T, care caută celulele canceroase pe care sistemul nu le poate detecta, și le distruge.

Tratamentul constă într-o singură injecție de celule modificate, o diferență uriașă față de tratamentele tradiționale de radioterapie și chimioterapie. Tratamentul a fost utilizat în SUA, cu o rată de succes de 70-80% după aprobarea recentă de către Administrația pentru Alimente și Medicamente.

Dr. Micklethwaite și echipa sa din Australia au creat tratamentul pe baza celulelor T CAR, la prețul 10.000 de dolari pe doză. Primele rezultate se văd la aproximativ o lună de la începerea tratamentului. Un pacient care a beneficiat de tratament a avut o recuperare remarcabilă.

Până în prezent, tratamentul funcționează numai pe cancerele de sânge, dar este testat și pe alte tipuri de cancer.

Sursa: noi.md