Pe lângă simptomele tipice precum febră sau tuse, există o serie de simptome atipice asociate cu infecția cu noul coronavirus. În urma studiilor realizate și frecvența cazurilor apărute în diverse țări ale lumii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că uneori infecția cu coronavirus se poate manifesta și prin alte semne decât cele frecvente de obicei.

Iată care sunt cele 6 simptome atipice ale COVID-19:

Pierderea simțului mirosului și gustului

Asociația Britanică de Otorinolaringologie a avertizat că pierderea simțului mirosului și gustului poate indica o infecție cu coronavirus și necesită testare orice persoană care prezintă aceste simptome. S-a sugerat că fenomenele pot fi cauzate de celulele care ucid coronavirusul din nas și gât.

Un caz concret în acest sens a fost demonstrat de tânărul Ryan Van Waterschoot, din Marea Britanie, care a ajuns la spital dependent de o mască de oxigen după ce cu o zi înainte își pierduse simțul gustului și al mirosului.

Stare de oboseală acută

Un alt simptom comun al COVID-19 este o stare de oboseală acută. Mulți dintre pacienții testați pozitiv cu coronavirus au acuzat o stare de oboseală ciudată înainte să apară și alte simptome evidente ale infecției precum tusea sau dificultățile de respirație.

A fi spus să te odihnești este obișnuit când ești bolnav, dar să te simți obosit și să nu poți dormi din cauza tusei și a dificultăților de respirație, poate face lucrurile mai dificile.

Oboseală mentală

Deși acest simptom nu a fost oficial acceptat, mulți dintre bolnavii cu COVID-19 au raportat că se confruntă cu oboseală mentală.

„Inițial m-am simțit epuizată, simțeam că nu mai pot să gândesc și vedeam în ceață. Nu am avut tuse semnificativă și nu sufeream de febră. Dar am avut o senzație ciudată de ceva care se instalează adânc în plămâni, aproape ca să respir în pulbere de talc”, a declarat o femeie din Marea Britanie, pentru Daily Mail, mamă a trei copii.

Lipsa poftei de mâncare

În diferite grade, cei care s-au infectat cu noul coronavirus s-au plâns că și-au pierdut pofta de mâncare.

„Am stat în pat cu febră urâtă, dureri de cap, tuse ușoară și dureri de spate de aproape patru zile acum, sunt complet epuizat și nu am nicio dorință să mă mișc sau să mănânc”, a declarat bloggerul Stephen Power, care a mărturisit că s-ar fi infectat cu coronavirus în timpul Festivalului Cheltenham.

Durere de stomac și diaree

Ca și în cazul pierderii poftei de mâncare, durerea de stomac și diareea pot fi simptome ale infecției cu coronavirus.

Un studiu recent publicat de American Journal of Gastroenterology leagă problemele de burtă cu COVID-19.

Ei au descoperit că 48,5% din 204 de persoane din provincia Hubei din China, infectate de coronavirus, au avut simptome digestive, cum ar fi diareea.

Pete roșii, erupții cutanate

Sindicatul Național al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franța a avertizat recent, într-un comunicat de presă citat de BFMTV, asupra simptomelor care pot apărea pe piele în caz de contractare a bolii COVID-19.

SNDV enumeră simptomele în cauză: acrosindroame (pseudo-degerării la extremități), apariția bruscă a unor pete roșii uneori dureroase și a unor episoade trecătoare de urticarie.