mamaplus

Noile colecții ale designerilor autohtoni au fost prezentate la Moldova Fashion Days Autumn-Winter Collections

0
//
24.09.2019

Pe 21-22 septembrie, Chișinăul a devenit pentru a 16 oară capitala modei a designerilor autohtoni. Gazda evenimentului, showroom-ul Jaguar Land Rover, a adunat interpreți, oameni de afaceri, jurnaliști, bloggeri, dar și toate persoanele pasionate de modă. Oaspeții au îmbrăcat ținute de la designerii autohtoni și au venit să admire creațiile proaspăt scoase din ateliere. 

mamaplus

În weekend-ul trecut, peste 30 de creatori și-au prezentat pe podium colecțiile pentru care au muncit zile și nopți, demonstrând încă odată că industria textilă de la noi face pași enormi în timp record. Design-ul original, stofele naturale și delicate, de cea mai înaltă calitate, sunt caracteristicile articolelor vestimentare prezentat. Designerii au optat pentru culorile în trend din acest sezon, iar accentul a fost pus pe detalii.

Noile colecțiile i-au impresionat pe invitați, lucru care a fost evident pe rețelele de socializare. 

„Moldova Fashion Days este cel mai așteptat fashion show, care a reușit să ridice industria modei din țara noastră la cel mai înalt nivel. Mă bucur să mă număr printre ambasadorii digitali ai evenimentului.”, a menționat Rodica Rusu, prezentatoare TV, blogger.

„Acest eveniment promovează brandurile autohtone cu experiență și oferă o pistă de lansare pentru designerii noi.”, a menționat stilista Xenia Bugneac.

„Deja de 5 ani merg cu drag la Moldova Fashion Days. Fiecare ediție vine cu ceva nou: decor, panouri inspirate pentru fotografii, parteneri creativi și colecții inedite.”, Cristina Gurez, jurnalist, ambasador digital MFD.

Premiera acestei ediții a fost defilarea roboților manevrați de absolvenții programelor Tekwill Academy Kids.  Designerii de accesorii de la ZIP House și-au prezentat colecțiile la Pop-Up Shop, de unde invitații au avut ocazia să-și achiziționeze bijuterii și accesorii.

În pauze, oaspeții au servit băuturi selecte și gustări sănătoase, au făcut fotografii și s-au distrat la maximum. 

„Împreună cu partenerii noștri de dezvoltare dorim să optimizăm promovarea brandurilor noastre prin derularea campaniilor digitale de comunicare. Una dintre piețele-pilot în acest sens este România, odată ce mulți dintre producători sunt deja prezenți pe această piață, având depozite și magazine de desfacere. Îmi doresc ca producția creată/fabricată în Moldova să cucerească cât mai multe inimi, fiind apreciată și purtată cu drag atât de cetățenii notri, cât și de cei peste hotarele țării”, menționează Rodica Verbeniuc, directoarea Agenției de Investiții a Republicii Moldova.  

Moldova Fashion Days, eveniment bi-anual ajuns la a 16- a ediție este organizat de Asociația Patronală din Industria Ușoară, sub egida Invest Moldova, cu susținerea partenerilor strategici USAID, Suedia și UK aid.

Partenerii Moldova Fashion Days Autumn-Winter:

Partenerului general: Schweppes 

Partenerului wellness: Shiromassage 

Sponsorilor Gold: Courtyard by Marriot; Dorna; Vinuri și spumante Dor; Felicia Optic Center; Summit Restaurant and Catering; Brow Bar and More; Estel proffesional 

Sponsorilor silver: Kit Kat Senses; Goldleaf; Zitty Mall; Akkuratti

Sponsorilor Bronze: Bianti; Tekwill; Motiko; Viorica Cosmetic

Gazda evenimentului: DAAC Hermes; Jaguar; Land Rover

Partenerii media: InSTYLE; Diez.md; Evenimente.md; Aquarelle; Locals.md; Madein.md; Mamaplus.md; Unica.md; TVR Moldova; Unimedia.info; Ea.md; Vip Magazine; Noi.md; Agora.md; Shok.md; Curentul.md.

Vedeți AICI mai multe fotografii de la eveniment!

mamaplus