E uimitor câți ani pot adăuga sau scădea mici detalii vestimentare și de stil. O culoare nepotrivită a părului, o lungime neinspirată a fustei, o ramă de ochelari care nu ne avantajează și ne trezim cu 10 ani și tot atâtea kilograme (aparente) în plus! Iată câteva greșeli din cauza cărora părem mult mai în vârstă și mai plinuțe decât suntem în realitate. 

Prea mult negru

Negru e elegant în multe ocazii, dar pe măsură ce adăugăm ani în ”buchetul vieții”, nu mai este chiar flatant. Pielea noastră tinde să devină mai albă, iar părul negru și hainele închise creează un contrast prea mare, care atrage atenția asupra defectelor: riduri, cearcăne etc. Îndulcește nuanța de păr din negru într-un castaniu și vei scăpa de 5 ani. Iar dacă ești fan little black dress, poartă totuși și un accesoriu colorat.

Porți fuste prea lungi

Doar pentru că ai mai mulți ani, nu înseamnă că fusta ta trebuie să măsoare mai mulți centrimetri. Ca regulă, ferește-te de mărimile nedefinite. Fusta până la jumătatea gambei nu avantajează nici măcar manechinele de 20 de ani, deci renunță la ea. Nici lungimea până în pământ nu este bună, mai ales dacă ai ceva kilograme în plus – te face să pari mult mai mare” decât ești în realiatate. O fustă până la jumătatea genunchiului te avantajează mai tare decât una lălâie.

Nu ți-ai ales bine ochelarii

Fața este prima noastră carte de vizită. Dacă trebuie să porți ochelari, nu cumpăra prima pereche de rame care-ți iese în cale. Nu prețul trebuie să fie primul argument pentru alegerea unei rame, ci felul în care arăți cu ochelarii. Îți amintești de Betty cea urâtă (varianta originală)? Ții minte ce diferență făcea rama de ochelari și cum transforma o rățușcă urâtă într-o lebădă? Studiază revistele de modă și vezi ce modele de ochelari poartă femei cu fizionomia ta. Nu te feri de ramele mai îndrăznețe. Nu-ți ascunde privirea!

mamaplus

Ferește-te de pantofii butucănoși

Platformele sunt încă la modă, dar nu reprezintă neapărat o alegere bună pentru tine, dacă ai trecut de 30 de ani și 60 de kilograme… Genul de pantofi butucănoși adaugă mulți ani și multe kilograme. Alege variante mai slim pentru încălțările tale.

Te îmbraci cu cardigane

Deși pare un obiect vestimentar comod și călduros, este mai degrabă potrivit pentru vârsta a doua. Nu îți va pune deloc silueta în valoare, pentru că e lipsit de formă și structură. Mai bine alege un sacou, o jachetă sau un blazer. Un sfat bonus: nu îți mai lega cardiganul de șolduri, pentru că nu ți le maschează, ci le face să pară și mai mari.