Ai primit recent o invitație la o nuntă, iar prima întrebare pe care ți-ai pus-o a fost „Oare cu ce o să mă îmbrac?” Esențial este să alegi o ținută de nuntă pentru femei în care să arăți bine, dar și să te simți confortabil. Pentru că știm cât de greu este să te îmbraci pentru o nuntă, am decis să venim în ajutorul tău cu diverse sfaturi vestimentare.

mamaplus

Ca să îți dai seama cum să te îmbraci la nunta la care vei participa, este nevoie să ții cont de mai multe detalii. Primul lucru la care să fii atentă este invitația nunții. În ea s-ar putea să găsești informații prețioase referitoare la ținuta sau ținutele de nuntă pe care le pot purta invitații. Un al doilea lucru pe care ar fi indicat să-l ai în vedere este dacă nunta are sau nu o tematică. Un al treilea lucru la care să te gândești înainte să-ți cumperi ținuta de nuntă pentru femei este dacă vei participa sau nu la ceremonia religioasă. În cazul în care vei merge și la biserică, ai grijă ca ținuta de damă pentru nuntă să fie decentă și elegantă.

Și ar mai fi niște reguli nescrise despre care trebuie neapărat să știi. Prima regulă ar fi să nu te îmbraci în alb. A doua regulă este să nu porți o rochie complet neagră, deoarece nu vrei să arăți ca și când ai lua parte la o înmormântare.

Ținuta pentru o nuntă în aer liber
Nunțile în aer liber, care au devenit populare și la noi în ultimii ani, pot să ridice destul de multe provocări din punct de vedere al ținutei. Când alegi o ținută pentru o nuntă în aer liber este obligatoriu să fii atentă la starea vremii, la ora la care va avea loc petrecerea și de locație. În ceea ce privește bijuteriile, nu o să dai greș cu niște accesorii simple. Poartă doar cercei și un colier. Cu cât alegi ceva mai simplu, cu atât vei putea să dansezi mai mult și să te bucuri din plin de petrecerea la care ai fost invitată!

Urmează să iei parte la o nuntă de seară? Atunci, ar fi de dorit ca elementul central al ținutei tale de nuntă să fie o rochie lungă și fluidă, într-o nuanță mai închisă. În ceea ce privește culorile, dacă nu există o indicație clară în invitația pentru nuntă, alege o rochie roșie, albastră sau verde. Mătasea și satinul sunt două materiale perfecte pentru o rochie de purtat la o nuntă de seară. Nu exagera cu coafura și cu machiajul.

Ținuta pentru o nuntă de zi
O nuntă de zi înseamnă că vei putea să porți o ținută mai puțin formală. O ținută de nuntă de zi poate include fie o rochie mai scurtă, până la genunchi, fie o rochie lungă. Este de preferat ca rochia pe care o vei purta să fie colorată în nuanțe deschise și să le transmită tuturor invitaților că te bucuri, cu adevărat, de evenimentul la care participi. Rochiile cu motive florale sau cu buline reprezintă niște variante foarte bune pentru o ținută de nuntă de zi. Alege și o pereche de sandale, cu sau fără toc, și vei arăta minunat! Deși o ținută de nuntă de zi este mai relaxată, nu înseamnă că poți să vii la eveniment încălțată în șlapi sau cu espadrile.

Ținuta de nuntă cu pantaloni
Ținutele cu pantaloni sunt recomandate dacă ești în căutarea unei vestimentații prin care să ieși în evidență. Combină pantalonii cu o bluză sau un top, adaugă o curea ori o brățară de efect și niște pantofi stiletto cu un toc nu foarte mare și vei obține o ținută impecabilă. Ia în calcul și varianta unei salopete de vară pentru nuntă, care îmbină, într-o singură piesă, un top și o pereche de pantaloni.


Sursa