Ochelarii de soare sunt mai mult decât un accesoriu. Atunci când îți alegi o pereche de ochelari de soare, designul nu ar trebui să fie singurul criteriu. E necesar să ții cont de protecția pe care ochelarii de soare o oferă împotriva radiațiilor ultraviolete. Altfel, ochelarii de soare de calitate îndoielnică îți pot pun în pericol vederea.

Cum să deosebești ochelarii originali de cei falși

Cum deosebești ochelarii de soare originali de cei contrafăcuți:

Pentru a putea deosebi ochelarii de soare originali de cei contrafăcuți ți-am pus la dispoziție câteva indicații:

1. Compară ochelarii pe care îi dorești cu pozele ochelarilor de pe site-urile oficiale ale designerilor - orice detaliu trebuie să fie identic. Fii atent la finisaje, să nu existe bavuri, ciupituri, rame sau lentile ușor deformate, sunt șanse mari ca astfel de ochelari să fie contrafăcuți.

2. Examineaza cu atenție logo-ul designer-ului. Orice pereche de ochelari originală are logo-ul firmei inscripționat, inclusiv pe ramele laterale.Vezi dacă logo-ul este bine definit, fără imperfecțiuni.

3. Prețul ochelarilor de soare este un al criteriu care poate face diferența între ochelarii originali și cei contrafăcuți. Nu te bucura când găsești chilipiruri "de firmă", pentru că ai toate șansele să te alegi cu ochelari de soare contrafăcuți.

4. Ochelarii produți de firme renumite  nu se vînd oriunde, în niciun caz în buticuri amplasate la colțuri de stradă, ci în magazine specializate, unde sînt ambalați corespunzător.

5. Majoritatea ochelarilor de soare au inscripționate pe lentile sau ramă marca „CE". Această inscripție ar trebui să fie un semn că au fost testați și că îndeplinesc condițiile UE în ceea ce privește capacitatea lentilelor de filtrare a radiațiilor UV.

6. Pe eticheta ochelarilor de soare trebuie să se regaseasca și procentul în care protejează de radiațiile UVA și UVB. Ochelarii de proastă calitate sau contrafăcuți nu doar că nu protejează de soare, dar sînt chiar periculoși pentru vedere, pentru că pot avea dioptrii care dau oboseală oculară, lăcrimare, usturimi, dureri de cap și vedere încețoșată.

Sursa: noi.md